Blamaža epskih razsežnosti: "Nemčija se sramuje do kosti!"

Foto: Epa
Foto: Epa
Nemška nogometna reprezentanca je utrpela najhujši poraz v zadnjih 89 letih.
Oglej si celoten članek

V svetovnih medijih močno odmeva zgodovinski poraz Nemčije v Sevilli, kjer so morali izbranci Joachima Löwa priznati premoč Špancem (6:0). Ti so se v andaluzijski prestolnici dvbesedno poigrali z nasprotniki.

Izbranci Luisa Enriqueja so že uvodoma zagospodarili na igrišču: v prvem polčasu so mrežo nemškega vratarja Manuela Neuerja zatresli Alvaro Morata (17.), Ferran Torres (33.) in Rodri (38.), v drugem polčasu pa je še dva gola dosegel Torres (55., 71.), enega pa Mikel Oyarzabal (89.).

Foto: Epa To je najvišji poraz Nemčije na dosedanjih medsebojnih tekmah proti Španiji in najvišji v zadnjih 89 letih. Nazadnje je tako visok poraz Nemčija doživela 24. maja 1931 proti Avstriji.

"Jogijeva (Joachim Löw, op. a.) katastrofa. Naša ekipa je po porazu z 0:6 proti Španiji izpadla iz lige narodod. To je najhujši poraz po 24. maju 1931. Obenem je to najhujši poraz v 14-letni zgodovini Joachima Löwa. Nemčija je potonila v Sevilli," so zapisali pri nemškem Bildu.

"Nemčijo je lahko sram do kosti. Sramotna predstava. Reprezentanti so bili že od začetka vdani v usodo. Joachim Löw bo moral odgovoriti na marsikatero vprašanje. Debakl v Španiji. Najhujši poraz po letu 1931," so se hudovali pri Die Weltu.

"Uničujoča Španija zabila šest golov Nemčiji. Rdeča furija je na 'finalu fouru'. Varovanci Luisa Enriqueja so v zadnjem krogu ponižali izbrance Joachima Löwa. Ritem, agresivnost, tehnika. Španija dominirala nad Nemčijo," piše La Gazzetta dello Sport

"Kakšen udarec! Španci ponižali Nemec. Škandalozen poraz, ki bi Joachima Löwa lahko stal položaja," pravijo pri L'Equipe.

"Španija s pomočjo hat-tricka Ferrana Torresa ponižala Nemčijo v ligi narodov. Španija v polfinale z več kot popolno predstavo," so zapisali pri The Guardianu, pri Daily Mailu so ugibali, ali bo Joachim Löw "preživel sinočnjo blamažo".

Številni svetovni mediji dan po tekmi pišejo o "zgodovinskem ponižanju" štirikratnih svetovnih prvakov. "Škandalozna zmaga za uvrstitev na final four," pa so razplet tekme pospremili pri španskem Sportu.

Foto: Epa Španski selektor je predstavo njegovih varovancev označil za eno najboljših v zgodovini izbrane vrste. "Ta zmaga me je res razveselila. Ne samo, da smo zmagali, temveč smo pokazali dobro igro. Občutek smo imeli, da si na nobeni tekmi nismo zaslužili poraza. Dosegli smo 13 golov in prejeli samo tri. Pohvala vsem igralcem. Nikogar ne bi mogel izpostaviti. Nemčija je na igrišče poslala najboljšo ekipo. To je bila ena naših najboljših in dovršenih predstav nasploh. Zelo sem ponosen. Nismo špekulirali, ampak smo naredili, kar smo si zadali," je novinarjem pripovedal Enrique.

Precej manj zadovoljen je bil njegov kolega na nemški klopi. Priznal je, da ga je poraz "razjezil", a odstopu ne razmišlja. "Najprej moramo prespati stvari. Vse je šlo narobe. Izgubljali smo žogo, ekipa je razpadla. To se ne bi smelo zgoditi," je dejal Löw. Podporo mu je izrekel tudi direktor reprezentance Oliver Bierhoff, ki je dejal, da menjave selektorja za zdaj ni na vidiku.

Foto: Epa

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.