Blatter: Evropejcev je le 800 milijonov

Predsednik Fife Sepp Blatter kljub pomislekom glede SP 2022 v Katarju vztraja, da Evropa ne more imeti vedno zadnje besede.
Oglej si celoten članek

Švicar Joseph Blatter, predsednik Mednarodne nogometne zveze (Fife), je ob robu zasedanja Mednarodnega olimpijskega komiteja v Buenos Airesu dejal, da je bil izbor Katarja za organizatorja svetovnega prvenstva (SP) v nogometu leta 2022 mogoče res napaka, vendar vztraja, da Evropa ne more imeti vedno glavne in zadnje besede o času in programu SP.

Izbor Katarja je dvignil veliko prahu predvsem zaradi izjemno visokih temperatur, ki tam vladajo v času običajnega termina prvenstev junija in julija. Organizatorji so sicer obljubili klimatizirane stadione, vendar je začela prevladovati zamisel, da bi bilo SP novembra in decembra 2022, kar pa bi zahtevalo velike spremembe v koledarjih ligaških tekmovanj, zato spremembi termina najbolj nasprotuje angleška Premier liga.

"Nogomet je globalni šport"

"Če bi trmasto vztrajali pri sedanjem terminu, ko je SP v času evropskega poletja, bi avtomatično diskriminirali države, ki imajo drugačno podnebje in letne čase, kot so v Evropi ... Kdo smo mi, Evropejci, ki nas je 800 milijonov, da zahtevamo uresničitev vseh naših želja ne glede na preostali svet, ki šteje 6,2 milijarde prebivalcev ... Evropejci se moramo zavedati, da nogomet ni več le šport stare celine in Južne Amerike, ampak globalni šport milijard navijačev, ki ga spremljajo vsak teden in povsod po svetu," je v pogovoru za Insideworldfootball.com dejal Blatter.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.