Blatter kliče, Cristiano noče dvigniti telefona

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Madridski dnevnik AS v nedeljo poroča, da Cristiano Ronaldo še vedno noče sprejeti opravičila Seppa Blatterja.
Oglej si celoten članek

Sepp Blatter, predsednik Mednarodne nogometne zveze (Fifa), se želi s Cristianom Ronaldom srečati na privatnem pogovoru ob januarski podelitvi zlate žoge v Zürichu, toda Portugalec tja po zadnjih informacijah ne namerava odpotovati.

"Cristiano ni pozabil predstave predsednika Fife, Josepha Blatterja, na univerzi v Oxfordu, v kateri se je označil za oboževalca (Lionela) Messija, izrazil favoriziranje Argentinca za zmago v podelitvi zlate žoge in se norčeval iz madridista s komično imitacijo njegovih gibov," v nedeljo poroča dnevnik AS, ki je tudi objavil novico o načrtovanem bojkotu Portugalca.

"Prišlo je do točke, da je želel predsednik Fife kontaktirati Cristiana prek različnih kanalov, da bi se mu opravičil, ampak vedno je naletel na negativni odgovor 'cracka', ki je že dejal, da je to poglavje zaključeno, ampak ne želi sprejeti opravičila Blatterja. Cristiano meni, da je škoda že storjena in da ni poti nazaj."

Fifa že sprejela potrebne ukrepe

Blatter naj bi še vedno računal na privatno srečanje s članom madridskega Reala, ki je po izvrstni predstavi v dodatnih kvalifikacijah v dresu Portugalske še povečal svoje možnosti za drugo zmago v izboru za zlato žogo, a kaj, ko ga v Zürichu verjetno ne bo.

"Iz previdnosti zaradi odsotnosti Cristiana je Fifa objavila, da bo tokrat število finalistov s standardnih treh povišala na pet. Tako bi se izognili, da bi zaradi odsotnost Cristiana podelitev izpadla oslabljena. Zadnja kaplja čez rob za potrpljenje 'cracka' so bili profili kandidatov za zlato žogo na spletni strani Fife, kjer so Portugalca zapostavili na račun (Francka) Ribéryja in Messija," še poročajo španski kolegi.

Švedi: "nešporten" in "jokica"

Rahlo so se ga po prvi tekmi dodatnih kvalifikacij lotili tudi poraženi Švedi. Tabloid Aftonbladet je kapetana Portugalske označil za "jokico", Expressen pa je izpostavil njegove nešportne poteze – pohodil je vratarja Andreasa Isakssona in z glavo rahlo udaril Mikaela Lustiga, nato pa komično oponašal njegovo reakcijo.

"Cristiano se je obnašal nešportno ... Vseeno pa gremo na mundial mi," so prepričani Švedi. Rahlo načeti Ronaldo je tako kot pred tekmo tudi po njej izpustil trening reprezentance, ki se bo proti Stockholmu podala v nedeljo ob 16. uri. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 09:25 17. November 2013.

    Sej že s tem obnašanjem se kaže njegov karakter. Ta pajac je zaljubljen sam vase k da je edini na …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.