Blatter zanika odstop

Foto: EPA
Foto: EPA
Predsednik Mednarodne nogometne zveze Joseph Blatter navkljub napovedanemu odstopu še ni vrgel puške v koruzo.
Oglej si celoten članek

Za švicarski časnik Blick je 79-letni Joseph "Sepp" Blatter dejal, da ni odstopil, svoj mandat je dal le na voljo drugim. Blatter je 29. maja dobil peti mandat za predsednika Mednarodne nogometne zveze (Fifa), po pritiskih korupcijske afere pa je 2. junija sporočil, da bo odstopil.

"Nisem odstopil. Svoj mandat sem dal na voljo za izredni kongres," je za Blick dejal Blatter, ki je bil govorec na promocijskem dogodku pred odprtjem Fifinega muzeja. 

"Zame osebno je muzej delo ljubezni. Toda ne razumite me narobe - ne grem v muzej ali v vosek," je zbranim gostom dejal Švicar. Švicar je štiri dni po izvolitvi napovedal odstop, saj ni čutil podpore nogometnega sveta.

Pred dobrim tednom je švicarski časopis Schweiz am Sonntag poročal, da bi si Blatter lahko premislil in ostal predsednik Fife. O tem naj bi začel razmišljati, saj ga k obstanku vzpodbujata azijska in afriškanogometna konfederacija.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.