Blatter zavrnil možnost zimskega mundiala 2022

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Predsednik Mednarodne nogometne zveze (Fifa) Sepp Blatter je na novinarski konferenci v Abu Dabiju zavrnil možnost, da bi svetovno prvenstvo v Katarju potekalo v zimskih mesecih.
Oglej si celoten članek

"Fifa svetovno prvenstvo je lahko na sporedu le novembra ali decembra leta 2022, ni možnosti, da bo januarja ali februarja," je v Združenih arabskih emiratih dejal Sepp Blatter in tako razveselil vodilne v zimskošportnih zvezah po svetu. 

Prejšnji mesec je Mednarodna nogometna zveza (Fifa) napovedala, da bo v posvetovalnem procesu, ki bo vključeval klube, predstavnike lig, igralce in kontnentalne nogometne zveze, odločila o usodi svetovnega prvenstva v Katarju.

Reši jih le še "klima"

Odločanje budno spremljajo pri Mednarodnem olimpijskem komiteju (Mok) in Mednarodni smučarski zvezi (Fis), pri katerih se bojijo, da bi zimska prireditev škodovala njihovim tekmovanjem, zimskim olimpijskim igram in ostalim rednim zimskošportnim spektaklom.

Katarci sicer še vedno vztrajalo, da je prvenstvo možno organizirati tudi v poletnih mesecih, saj pripravljajo napredne hladilne sisteme za stadione, igrišča za trening in navijaška središča, toda zdravje igralcev in navijačev je visoko na sezonamu Fifinih prioritet, sporočajo iz Züricha.

Blatter se bo v Dohi jutri srečal s katarskim emirjem Šejkom Tamimom bin Hamadom al-Tanijem, s katerim naj bi se pogovoril tudi o nedavnih zgodbah o številnih smrtih sezonskih delavcev. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.