Blažič zgrešil trojko za zmago; Krka na pragu naslova

Foto: Saša Despot pavić salin lučić union olimpija krka dvorana stožice finale Foto: Saša Despot d lorbek bubnić union olimpija krka dvorana stožice finale Foto: Saša Despot močnik union olimpija krka dvorana stožice finale Foto: Saša Despot alilović union olimpija krka dvorana stožice finale Foto: Saša Despot zmajčice union olimpija krka dvorana stožice finale Foto: Saša Despot smodiš sulejmanović union olimpija krka dvorana stožice finale Foto: Saša Despot omić union olimpija krka dvorana stožice finale Foto: Saša Despot potočnik union olimpija krka dvorana stožice finale Foto: Saša Despot lorbek union olimpija krka dvorana stožice finale Foto: Saša Despot navijači krke union olimpija krka dvorana stožice finale Foto: Saša Despot lučić union olimpija krka dvorana stožice finale
V ljubljanskih Stožicah je Krka po napeti končnici na drugi tekmi finala lige Telemach ugnala Union Olimpijo (79:77). Srečanje je odločil predvsem odličen skok Dolenjcev, ki bodo imeli tako že v petek priložnost, da si v svoji dvorani zagotovijo četrti zaporedni državni naslov.
Oglej si celoten članek

Košarkarji Krke so le še zmago oddaljeni od novega naslova državnega prvaka. V drugi tekmi finala lige Telemach v dvorani Stožice so premagali Union Olimpijo in povedli z 2:0 v zmagah. Za končno slavje Novomeščani potrebujejo le še eno zmago, ki jo lahko dosežejo že v petek ob 20. uri pred domačimi gledalci v dvorani Leona Štuklja.

Krka ima hkrati priložnost, da prvič v zgodovini pomete z Unionom Olimpijo in slavil s skupnim izidom 3:0 v zmagah. V dosedanjih enaindvajsetih finalih državnih prvenstev Slovenije se jih je le devet končalo s tako imenovano "metlo". Vselej so jo imeli v rokah košarkarji Uniona Olimpije, tudi v letih 2001 in 2002, ko so v finalu pospravili s Krko.

Od tedaj so se časi precej spremenili. Union Olimpija je bila v zadnjih desetih letih petkrat državni prvak, nazadnje v sezoni 2008/09, enkrat Helios in štirikrat Krka. Novomeščani so torej le korak oddaljeni od četrtega zaporednega naslova in šestega v zgodovini kluba.

Dolenjci srečno preživeli tesno končnico

Foto: Saša Despot navijači krke union olimpija krka dvorana stožice finale Čeprav je Krka praktično vseh štirideset minut nadzorovala potek igre, je odločitev o zmagovalcu padla šele v dramatični končnici. Novomeščani so v zadnjih štirih minutah skoraj zapravili deset točk prednosti (63:73) in v zaključku trepetali za zmago. Olimpija je namreč do konca pritiskala in stiskala tekmeca ter v zadnjem napadu celo prišla do priložnosti za zmago. V zadnji minuti sta ekipi skupno dosegli kar dvanajst točk.

Ko je Matjaž Smodiš 57 sekund pred koncem povedel Krko v vodstvo za sedem točk, je bil zmagovalec praktično odločen. A v desetih sekundah je Union Olimpija dosegla pet točk in prišla na 74:76. Nato je trojko zadel Jaka Klobučar in Krko znova oddaljil na pet točk, takoj za tem pa je za novo razburjenje poskrbel Jaka Blažič. S trojko je Zmaje 20 sekund pred koncem znova pripeljal na minus dva. Krka je v nekaj sekundah izgubila žogo in Olimpija je imela kar naenkrat priložnost za podaljšek oziroma zmago. Stvari je v svoje roke vzel Blažič in v zadnji sekundi zgrešil trojko z zmago.

Murić: "Nič ni narobe, če gre zmaga v Novo mesto"

"Začeli smo slabo. Krka si je ustvarila prednost, ki jo je nato zadržala. Nekajkrat smo bili blizu, a z lastnimi napakami zapravili priložnosti, nasprotnikom pa tako dovolili, da se znova oddaljijo. Tu smo porabili ogromno energije. Na koncu smo imeli met za zmago, a ga na žalost nismo zadeli," je potek tekme strnil košarkar Olimpije Dražen Bubnić.

"Skozi celotno tekmo smo kazali boljšo igro od nasprotnikov. Ti so v končnici šli na vse ali nič, saj niso imeli kaj izgubiti. V takšnem primeru je težko igrati proti tekmecu. Zadeli so nekaj težkih metov, a mislim, da ni nič narobe, če zmaga potuje z nami v Novo mesto," je dodal košarkar Krke Edo Murić.

Liga Telemach, finale (druga tekma):

Union Olimpija : Krka 77:79 (16:15, 18:27, 16:18, 27:19) /0:2/
Blažič 16, Bubnić 14; D. Lorbek 17, Pavić 13.

/X:Y/ - v poševnicah je izid v zmagah; igrajo na tri zmage

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.