Blejci pokorili zvezdnike

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Odbojkarjem ACH Volleyja je uspel izjemen podvig oziroma uvrstitev v končnico šestih najboljših ekip Lige prvakov. Ekipo Macerate so na gostovanju ugnali s 3:2.
Oglej si celoten članek

Slovenski odbojkarski prvaki so v Macerati dosegli enega največjih uspehov v zgodovini kluba. Na krilih več kot dvesto navijačev, ki so pripotovali iz Slovenije, so premagali slovito Macerato z 2:3 in dosegli nov mejnik v zgodovini kluba.

Uvod povratnega obračuna je minil v znamenju napak pri začetnih udarcih na obeh straneh. Po tehničnem odmoru pa je najprej Alen Šket prevesil tehtnico na stran Bleda in z dobro igro na mreži poskrbel za vodstvo z 10:13. Prednost so Blejci obdržali do drugega tehničnega odmora, po vodstvu s 13:17 pa je domači trener Ferdinando De Giorgi vzel še drugi tehnični odmor. Prednost Bleda se vse do končnice ni stopila. Prav na koncu so se gostitelji približali na točko, toda v napadu je bil uspešen Šket in prvi niz je pripadel slovenski ekipi.

Foto: Žurnal24

Slovenski prvaki so odlično igro iz prvega niza prenesli tudi v drugega, povedli z 1:3, nato pa je sledilo obdobje domače vrste, ki je zaigrala bolje v polju in napadu ter si priigrala prvo občutno prednost v nizu in na tekmi - 8:4. Macerata je nadaljevala v visokem ritmu, slovenski odbojkarji pa kljub borbeni igri niso uspeli ujeti priključka in ob drugem odmoru je prednost domačih znašala že šest točk (16:10). Trener Glenn Hoag tudi s številnimi menjavami ni uspel preobrniti poteka in Italijani so izenačili izid v nizih. Gostitelji so prevladovali tudi v tretjem nizu, kjer so uvodnih 5:3 spremenili v 11:5. Ob učinkoviti igri na obeh straneh je italijanska prednost ostala nespremenjena. Igralci ACH Volleyja so se nato sicer približali na 21:18, a so gostitelji s preudarno igro povedli z 2:1 v nizih.

Četrti niz je za slovenske prvake že pomenil boj za nadaljevanje v ligi prvakov. Prav takrat so Blejci dokazali, da znajo igrati tudi pod pritiskom in po dveh blokih Pajenka povedli s 6:3 ter imeli enako prednost ob prvem tehničnem odmoru. V nadaljevanju je ob nezaustavljivem Vennu z blokom prispeval točko še Kamnik za 6:11 in Blejcem se je nasmihal odločilni peti niz, ki so ga v letošnji ligi prvakov že vajeni. Italijani so se v končnici četrtega niza sicer dvakrat približali na dve točki zaostanka, varovanci Glenna Hoaga pa so niz na koncu zanesljivo dobili.

V odločilnem petem nizu je bila igra izenačena vse do končnice, ko si je Bled priigral dve zaključni žogi in izkoristil že prvo ter se uvrstil v naslednji krog, kjer igralce ACH Volleyja čaka vsaj na papirju lažji nasprotnik, ekipa Tirola iz Innsbrucka.

 Lube Banca Macerata : ACH Volley 2:3 (-23, 17, 20, -19, -12)
Omrčen 29, Podraščanin 14; Kamnik 16, Venno in Šket po 13

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.