Bo 925 milijonov dovolj za zmago?

Foto: EPA
Foto: EPA
Ruski mogotec Roman Abramovič je angleški klub Chelsea prevzel leta 2003, devet let kasneje pa ima drugo priložnost za osvojitev Lige prvakov. Toda šport se ne vrti le okoli denarja, kar je izkusil tudi Abramovič, ki je sicer v ekipo investiral že slabo milijardo evrov.
Oglej si celoten članek

Najbolj zaželjen nogometni klub na svetu je Bayern München, medtem ko je Manchester United, katerega vrednost Forbes ocenjuje na 1.87 milijarde dolarjev, največ vreden.

Med ekipami, ki potrošijo največje količine denarja, pa ne bomo našli Bayerna. Bavarci so namreč vedno zapravljali zelo premišljeno, a kljub temu obdržali stik z najboljšimi nogometnimi klubi v Evropi. Pri Realu so na primer samo za Ronalda odšteli neverjetnih 123 milijonov dolarjev, s čimer so presegli celo vrednost prestopa Zinedina Zidana.

Medtem pa so se udeleženci Bundeslige dogovorili, da v finančnem smislu ne bodo tekmovali z angleškimi, italijanskimi in španskimi klubi, ampak bodo zagotavljali kvaliteto Bundeslige, medtem ko bodo v Ligi prvakov, v boju z veliko dražjimi ekipami, upali na najboljše. Z Bayernovo uvrstitvijo v finale je bila njihova odločitev zagotovo že nagrajena.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.