Bo Barcelona lahko igrala v Ligi prvakov? To pravi Uefa

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Barcelona dobila začasno dovoljenje za nastop v Ligi prvakov, a morebitna izključitev iz tekmovanja ni izključena.
Oglej si celoten članek

Španski nogometni prvak Barcelona je prejel začasno dovoljenje za nastop ligi prvakov, je sporočila Evropska nogometna zveza (Uefa). Ta lahko postopek znova uvede po uradni dolžnosti ali na zahtevo etičnega in disciplinskega inšpektorja. V ozadju je afera Barcelone o morebitni korupciji v španskem prvenstvu in plačilih sodniku.

Barcelona bo tako naslednjo sezono sicer lahko igrala v najelitnejšem klubskem tekmovanju, vendar mora etično in disciplinsko komisijo Uefe dejavno obveščati o preiskavi in ji zagotavljati informacije.

Uefa je obenem pozvala inšpektorje, naj nadaljujejo preiskavo in Uefi predložijo poročilo, "če oziroma ko menijo, da je treba oceniti sprejem/izključitev Barcelone iz evropskih tekmovanj".

Povod za preiskavo so bila milijonska plačila kluba sodniškemu uradniku. V aferi je špansko državno tožilstvo že podalo ovadbo zaradi suma korupcije. Preiskovalci so prišli do zaključka, da so plačani zneski koristili Barceloni v postopku odločanja sodnikov, je marca menilo špansko pravosodje.

Med letoma 2001 in 2018 je klub nekdanjemu podpredsedniku sodniškega odbora CTA Joseju Marii Enriquezu Negreiri plačal več kot 7,3 milijona evrov. Tako predstavniki kluba kot Enriquez Negreira so priznali poslovne povezave, zavrnili pa so obtožbe o kakršni koli korupciji.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.