Bo Cuche nadaljeval zaradi milijona evrov?

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Proizvajalec smuči Head je švicarskemu veteranu Didierju Cuchu ponudil neverjetnih milijon evrov za nadaljevane kariere, a zdi se, da starega lisjaka ne bodo uspeli premamiti s kupom denarja.
Oglej si celoten članek

Znani proizvajalec smuči, podjetje Head, je švicarskemu alpskemu smučarju Didierju Cuchu ponudil milijon evrov, če nadaljuje kariero in še šestič zmaga na smuku za svetovni pokal v Kitzbühlu. A sodeč po prvih izjavah, si specialist za hitre discipline ne bo premislil, še naprej za konec sezone napoveduje slovo.

"Šefu Heada sem vedno na voljo za razgovor, a o takih rečeh prek medijev ne nameravam razpravljati. Mislim, da lahko na veliko načinov nadaljujem sodelovanje s Headom, ni nujno, da moram nadaljevati svojo tekmovalno kariero," je dejal 36-letni Cuche, ki je potrdil, da si zaradi milijona evrov ne bo premislil: "Denar zame nikoli ni bil motivacijski faktor, da sem v smučarski karavani ostal tako dolgo. Jasno je, da če si uspešen, prejemaš tudi dobro plačilo, a finančni pogled pri meni nikoli ni bil na prvem mestu. Veliko ljudi meni, da s slovesom delam veliko napako, a isti ljudje so decembra, ko mi ni šlo, postavljali vprašanje, ali vendarle nisem naredil napake, ker sem se lani odločil tekmovati še eno leto. Ne, vprašanje, ali bom nadaljeval svojo kariero, pri meni ne obstaja."

Cuche je doslej dobil 20 tekem za svetovni pokal, bil je svetovni prvak, manjka pa mu olimpijski naslov. Da bi ga lovil v Sočiju, ni nobene možnosti, čeprav je po treningu pred tekmo svetovnega pokala izrazil navdušenje nad novo olimpijsko progo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.