Bo GSP padel s prestola?

Foto: Žurnal24 GSP ostaja na vrhu velterske kategorije. (Foto: UFC)

Your browser doesn’t support HTML5 video

V noči na nedeljo bo v Torontu v razprodanem Rogers Centru potekala morda največja UFC prireditev v zgodovini. V glavni borbi večera bo domačin Georges St-Pierre branil naslov proti Jacku Shieldsu.
Oglej si celoten članek

Borilni spektakel UFC 129: St-Pierre vs. Shields naj bi si v Rogers Centru v Torontu ogledalo več kot 55 tisoč gledalcev (rekord), kar je le še en dokaz, da MMA v svetu dobiva vse večjo veljavo. V glavni borbi večera bo domači matador in nesporni vladar velterske kategorije Georges St-Pierre (GSP) še enkrat več branil naslov. Tokrat bo GSP-ja s prestola poskušal vreči nekdanji Strikeforcov prvak Jake Shields, ki je bil nazadnje poražen pred sedmimi leti (15 zaporednih zmag), tako da se nam obeta prava poslastica. GSP je naslov nazadnje več kot suvereno ubranil na UFC 124 v Montrealu, ko je dobesedno uničil izzivalca Josha Koschecka. Kanadčan in eden najboljših borcev vseh časov ne dvomi v novo zmago, čeprav bo pod ogromnim pritiskom domače javnosti. "Še nikoli nisem čutil večjega pritiska, toda vse je povsem enako. Vsak nasprotnik bo vse boljši in boljši. Medtem pa se jaz veliko bolje odzivam pod pritiskom. Ko sem na robu, iz sebe izvlečem največ," pred borbo pravi kanadski šampion. Naj še omenimo, da se je že na uradnem tehtanju zbralo kar osem tisoč ljubiteljev mešanih borilnih veščin.

Slovo Coutureja
Zelo zanimive bodo tudi ostale borbe. V drugi borbi večera bo tako Jose Aldo proti izzivalcu Marku Hominicku branil naslov v peresni kategoriji. MMA legenda Randy Couture bo pri 47 letih menda boril zadnjič v karieri. V oktagonu se mu bo po robu postavil Lyoto Machida. Še en veteran Vladimir Matjušenko se bo pomeril z Jasonom Brilzom. Nekdanji WEC prvak v lahki kategoriji Ben Henderson pa se bo v svojem debiju v UFC oktagonu zoperstavil Marku Boceku.

Fight card: UFC 129: St-Pierre vs. Shields

Glavne borbe večera:

Georges St-Pierre – Jake Shields
Jose Aldo – Mark Hominick
Vladimir Matjušenko – Jason Brilz
Randy Couture – Lyoto Machida
Mark Bocek – Ben Henderson

Uvodne borbe večera:

Nate Diaz – Rory MacDonald
Sean Pierson – Jake Ellenberger
Claude Patrick – Daniel Roberts
Ivan Menjivar – Charlie Valencia
Jason MacDonald – Ryan Jensen
John Makdessi – Kyle Watson
Yves Jabouin – Pablo Garza

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.