Bo Ming sploh še kdaj igral?

Foto: Žurnal24 Jao Ming
Levi gleženj in stopalo Yao Minga sta tako zelo obrabljena, da se lahko zgodi, da kitajski center nikdar več ne bo igral. Poškodbam v NBA tudi sicer ni videti konca: Joakim Noah, Rajon Rondo ...
Oglej si celoten članek
Kaj odsotnost Minga pomeni za Rockets? Letos imajo le 10 zmag in 15 porazov, a težko je reči, da zaradi težav na centrskem položaju, saj je Luis Scola z 20,2 točke in 8,8 skoka na srečanje njihov najboljši.

Yao Ming je izpustil vso lansko sezono lige NBA. Poleti je okreval, a po vsega petih tekmah obnovil poškodbo gležnja oziroma stopala. Od 10. novembra ne igra. Prejšnji teden je govoril, da se počuti dobro in je pripravljen za vrnitev. A zadnji MRI kaže, da to ne drži, in tako je njegova vrnitev prestavljena za nedoločen čas. Še več: nadaljevanje njegove kariere je vse bolj vprašljivo. Sedemkratni udeleženec All-Star tekme in 228 centrimetrov visoki center Houston Rocketsov ima zaradi stalnih poškodb gleženj tako zelo uničen, da bo težko sploh še kdaj povsem zaceljen. "Trdo sem delal, da bi se lahko vrnil na parket, in zato je ta novica zame veliko razočaranje. Pogovoriti se moram z zdravniki in ugotoviti, kako naprej. Rad bi se zahvalil vsem, ki mi želite vse dobro. Ko bom vedel, kako naprej, bom dal kakšen dodaten komentar," je v kratki izjavi za javnost zapisal kitajski košarkar.

Ming je bil prvi izbor na naboru leta 2002. V prvih treh sezonah je odigral vse tekme, njegovo povprečje pa se je počasi dvigalo do 20 točk na tekmo. Najboljši je bil v sezoni 2006/2007, ko je imel povprečje 25 točk in 9,4 skoka na srečanje. A tisto sezono je odigral le 48 tekem rednega dela. Sezono prej so se namreč začele njegove težave s poškodbami (zlomil si je kost v levem stopalu). V omenjeni najboljši sezoni si je zlomil nogo in izpustil zadnjih 32 tekem. Februarja 2008 so se začele težave z levim gležnjem in tekme končnice je spremljal s klopi. Sezona 2008/2009 je bila bolj srečna – do začetka končnice! Spet so nastradale kosti v levem stopalu (ki od prej niso bile dobro zaceljene). Sledila je zapletena operacija. Vrnil se je torej letos – po letu in pol neigranja. Igral je le po 24 minut na tekmo, a čeprav so pazili, se je na peti tekmi spet poškodoval. Sprva so mislili, da gre za lažjo poškodbo, zdaj kaže, da so kosti v levem gležnju in stopalu resno obrabljene.

Rondo "out" teden dni
Rajon Rondo ima povprečje 13,8 podaje na tekmo. V naslednjem tednu ali celo dveh jih njegovi soigralci ne bodo dobivali. Levi gleženj ima zvit drugič letos in je prvo tekmo počitka že oddelal (vseeno so v četrtek Boston Celtics premagali Atlanto Hawks). V prvi peterki ga bo zamenjal Nate Robinson.

Bulls dva meseca brez Joakima
Težjo poškodbo je staknil tudi Joakim Noah (na tekmi 27. novembra s Sacramento Kings). Center Chicago Bullsov je moral na operacijo desne dlani (natrgani ligamenti do palca) in bo z igrišč odstoten najmanj dva meseca, morda celo 10 tednov, so sporočili po uspešni četrtkovi operaciji. Sicer je lahko igral tudi poškodovan (11 točk in 11 skokov v sredo proti Toronto Raptorsom), a so se bali, da bi se stanje poslabšalo. Za Bike, ki so trenutno ena od štirih ekip s po 16 zmagami v vse močnejši vzhodni konferenci, je to kar hud  udarec, saj je s 14 točkami in 11,7 skoka na srečanje eden njihovih najboljših igralcev. Še dobro, da je ta teden po premagani poškodbi za Bulls zaigral Carlos Boozer. Joakima naj bi v prvi peterki zamenjal mladi Taj Gibson.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.