Bo Oblak končal pravljico "lisjakov"?

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Danes bodo, vključno s preloženo tekmo v Dortmundu, na sporedu tri srečanja četrtfinala Lige prvakov. V akciji bo edini Slovenec, ki je ostal v elitnem tekmovanju.
Oglej si celoten članek

Večina evropske nogometne javnosti bo najbolj podrobno spremljala obračun med münchenskim Bayernom in madridskim Realom. Velikana svetovnega nogometa sta se v evropskih tekmovanjih pomerila že 22-krat. 

Doslej je bil na medsebojnih tekmah uspešnejši Bayern, zabeležil je enajst zmag in devet porazov ob dveh remijih. Pred tremi leti sta se španska in nemška zasedba pomerili v polfinalu, takrat je bil na obeh tekmah uspešnejši Real.

Pri Bavarcih bo na tokratnem obračunu na Allianz Areni zaradi poškodbe manjkal branilec Mats Hummels, nekaj težav z zdravjem je imel tudi udarni napadalec Robert Lewandowski.

Pri Špancih iz istih razlogov ne bo dveh pomembnih članov zadnje vrste - Portugalca Pepeja in Francoza Raphaëla Varana.

Oblak ima dovolj finalnih porazov

Atlético Madrid z razpoloženim slovenskim reprezentančnim vratarjem Janom Oblakom bo skušal izločiti Leicester City.

Colchonerosi so po prvenstvenem remiju proti mestnemu tekmecu Realu (1:1) pretekli konec tedna optimistični, prav predstave Oblaka pa jim dajejo dodatno samozavest.

Atlético je Leicester City, ki je lani senzacionalno osvojil naslov angleškega prvaka, dvakrat že izločil v evropskih tekmovanjih, leta 1997 v Pokalu Uefe in v sezoni 1961/62 v Pokalu pokalnih zmagovalcev.

Pri Špancih najbrž ne bosta zaigrala načeta Kévin Gameiro in Nicolás Gaitán, koleno muči Tiaga. Pri "lisjakih" v postavi ne bo Wesa Morgana, staknil je poškodbo hrbta.

Oblak sicer že ima obilo izkušenj iz pomembnih evropskih tekem. Lani se je s Colchonerosi prebil do finala Lige prvakov in po enajstmetrovkah klonil proti Realu, dve leti prej je z Benfico na enak način izgubil finale Lige Evropa proti Sevilli.

Čustvena tekma na Westfalenstadionu

Že pred tekmama v Münchnu oziroma Madridu bo, z začetkom ob 18.45, odigran dvoboj dortmundske Borussie in AS Monaca.

Kot najbrž veste, bi moralo biti srečanje na sporedu že v torek, a je eksplozija ob avtobusu nogometašev Borussie, v kateri jo je skupil Marc Bartra, spremenila načrte organizatorjev in Uefe.

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.