Bo Pogačar poravnal račune z Vingegaardom?

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Z etapo v La Verrieru (169,5 km) se bo začela prestižna kolesarska dirka Pariz-Nica. Na njej bo skupno zmago lovil slovenski as Tadej Pogačar (UAE Team Emirates), pomeril pa se bo med drugimi tudi z lanskim zmagovalcem dirke po Franciji, Dancem Jonasom Vingegaardom (Jumbo-Visma).
Oglej si celoten članek

24-letnik s Klanca pri Komendi in dve leti starejši Danec sta glavna favorita za skupno zmago na 81. izdaji preizkušnje. V tej sezoni je Pogačar že petkrat zmagal, Danec pa štirikrat. Vingegaard je bil – spomnimo – v hudem boju boljši od Pogačarja na lanskem Touru.

Tekmece gre iskati še v Britancu Simonu Yatesu (Jayco-AlUla), Kolumbijcu Danielu Martinezu (Ineos Grenadiers), domačinu Romainu Bardetu (Team DSM) in še nekaterih drugih.

Uvodna etapa osemdnevne dirke proti soncu bo malce razgibana s številnimi kratkimi in strmimi klanci, a bi morala ponuditi vsaj sprint večje skupine, če ne celotne glavnine.

Zanimivo bo predvsem v torek, ko bo na sporedu ekipni kronometer. Ta prihaja z novostjo, saj bodo prav vsakemu kolesarju posebej odmerili čas, s čimer bo na razgibani in 32,2 km dolgi trasi v igri več taktičnih pristopov ekip.

Tako Jumbo-Visma kot UAE Team Emirates sta v Francijo pripeljala močni zasedbi. Del nizozemske bo tudi Jan Tratnik, medtem ko bo za emirate startal še Domen Novak.

V tednu dni bosta dvakrat na vrsti zaključna vzpona, kraljevska pa je predvsem sedma etapa s ciljem na prelaz Couillole (15,7 km/7,1 %). Zadnja etapa s številnimi klanci bo potekala v okolici Nice, na njej pa je leta 2021 skupno zmago izgubil Primož Roglič.

Slovenski as je Pariz-Nico osvojil lani, a zaradi drugačnih načrtov ne bo branil zmage. V ponedeljek bo namreč začel večdnevno preizkušnjo od Tirenskega do Jadranskega morja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 21:18 5. Marec 2023.

    Nomalno da bo .Vse je odvistno samo od okvar in pomocnikov.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.