Bo ranjeni Rossi kos Lorenzu?

Foto: Žurnal24 Na zadnji dirki v Le Mansu je bil Lorenzo hitrejši od Rossija. Kako bo v Mugellu
Prihajajoči vikend bo v znamenju VN Italije v razredu MotoGP. Prvi favorit je vodilni v skupnem seštevku Jorge Lorenzo, ki mu bo življenje poskušal zagreniti še vedno poškodovani Valentino Rossi.
Oglej si celoten članek
Costa: "Rossijeva poškodba hujša, kot je kdo mislil"
Tudi Claudio Costa, glavni zdravnik razreda MotoGP, je za Motosprint potrdil, da je poškodba Rossijeve rame veliko hujša, kot je zgledalo na prvi pogled. "Rossijeva poškodba rame je hujša, kot je kdo mislil," je med drugim dejal Costa in dodal, da občuduje Rossija, ki kljub poškodbi dirka s takmi zagonom.

V Italijo je kot vodilni v skupnem seštevku s prednostjo devetih točk pred aktualnim svetovnim prvakom in moštvenim kolegom Valentinom Rossijem (Yamaha) prišel Španec Jorge Lorenzo (Yamaha), ki je dobil zadnji dve dirki v Španiji (Jerez) in Franciji (Le Mans). Moštvena kolega pri Yamahi sta tudi v Mugellu glavna favorita za zmago. Lorenzo, ki je lansko leto kljub padcu na ogrevalnem krogu na koncu osvojil drugo mesto, nima velikih pričakovanj in ne razmišlja o tretji zaporedni zmagi: "Do konca je še 15 dirk. Za to dirko ne čutim nikakršnega pritiska niti za skupni seštevek. To je le ena dirka več za uživanje.

Rossi se še vedno ubada z neugodno poškodbo rame, ki jo je staknil na treningu s kros motorjem. Kralj steze v Mugellu, skupno devet zmag in kar sedem zaporednih zmag v razredu MotoGP, je kljub temu izrazil željo po drugi zmagi v letošnji sezoni, potem ko je dobil uvodno dirko pod žarometi v Katarju. "Ko se zjutraj zbudim, vsaj eno uro čutim bolečino, nato pa lahko počnem normalne stvari, kot je vožnja avtomobila. Še vedno pa težko dirkam,“ je potarnal Rossi, ki je očitno staknil precej hujšo poškodbo, kot je sprva zagotavljal. "Vedno je lepo tekmovati v Mugellu. Tako proga kot gledalci so izjemni. Tukaj čutim veliko pritiska, zagotovo, toda to je dober pritisk,“ pa je o pritisku zaradi dirkanja pred zahtevno domačo publiko dejal The Doctor.

Ob Lorenzu in Rossiju bodo pod povečevalom tudi domačina Andrea Dovizioso (Honda) in Marco Simoncelli (Honda) ter predvsem Avstralec Casey Stoner (Ducati). Nekdanji svetovni prvak bo v Mugellu branil lansko zmago. Njegove navijače pa skrbi izjemno slabi dosežki Avstralca v letošnji sezoni, ki je trenutno šele 13. v skupnem seštevku s kar 59 točkami zaostanka za vodilnim Lorenzom. Ne smemo pa pozabiti, da je Stoner na kar dveh letošnjih dirkah od treh odstopil. Bo bolje v Mugellu?

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.