Bo Union Olimpija rešila slovensko čast?

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Po porazih Tajfuna na gostovanju pri Zadru (73:67) in Krke na domačem parketu proti Metalcu (70:75), bo slovensko čast v 6. krogu Lige ABA reševala Union Olimpija, ki jo popoldne čaka težka preizkušnja pri Crveni zvezdi.
Oglej si celoten članek

"S porazom ne morem biti zadovoljen, kar je v športu normalno. Ključni razloga za poraz vidim v skoku in to v drugem polčasu, ko so nas gostitelji nadigrali in zbrali devet skokov v napadu," je po petkovem porazu v Zadru pojasnil trener Tajfuna Dejan Mihevc, ki je obžaloval zamujeno priložnost za tretjo zmago v sezoni: "Nekajkrat smo imeli možnost, da naredimo razliko, vendar se nismo znali odlepiti, tudi zaradi naših napak. To je naša prva sezona v regionalni ligi in poleg neizkušenosti na to vpliva tudi prevelika želja. Zame je zelo pomembno, da smo odigrali boljše kot prejšnji dve tekmi. Verjamem, da se bomo iz kola v kolo vzpenjali, saj imamo za napredek še veliko prostora in da bomo še zmagovali."

Domače navijače so včeraj razočarali Novomeščani, ki so klonili proti Metalcu. Trener Krke Ivan Velić je po dvoboju menil, da je porazu botrovala prevelika živčnost njegovih košarkarjev: "Nismo zdržali psihološkega pritiska. Nasprotniku smo v prvem polčasu dovolili preveč napadalnih skokov in lahkih košev in ga razigrali. V drugem polčasu smo ga lovili, a je bilo preveč živčnosti. Izgubili smo kar 23 žog, kar je absolutno preveč in tako ne moreš zmagati. Ni kaj dodati, kot da moramo še več in bolj delati in se na ta način izvleči iz sedanjega stanja."

Zmaji v vročem Pionirju

Trenutno se lahko z najboljšim izkupičkom med tremi slovenskimi klubi pohvali Union Olimpija, ki bo danes ob 17. uri na gostovanju pri Crveni zvezdi lovila četrto zmago. "Vemo, da je Crvena Zvezda absolutni favorit dvoboja. V tem ni dvoma. Imajo vrhunsko ekipo z vrhunskimi posamezniki. Pred tekmo zagotovo razmišljamo pozitivno. V Beograd odhajamo, da naredimo vse kar je v naši moči, da čim dražje prodamo svojo kožo," je dvoboj napovedal trener zmajev Gašper Potočnik.

"Želimo se pokazati v čim boljši luči. Kaj nam bo to prineslo na koncu tekme, bomo videli. Še posebej so nevarni pod samim obročem, kjer bomo morali res odigrati ekipno v obrambi in pravilno se odzvati na njihovo agresivno obrambo, preko katere posledično dosegajo številne lahke koše," je dodal Potočnik, ki se zaveda težavnosti naloge: "Če želimo razmišljati o ugodnem rezultatu bomo morali narediti res izjemno delo, drugače se nam ne piše nič dobrega. To so nekako glavni poudarki, ampak kot sem rekel, razmišljamo pozitivno, gremo na pot, da čim dražje prodamo svojo kožo, na koncu pa bomo videli kaj nam bo to prineslo."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.