Kevin-Prince noče imeti opravka s polbratom Boatengom

Foto: Profimedia Kevin-Prince Boateng je najostreje obsodil bratovo nasilje nad ženskami.
Foto: Profimedia Kevin-Prince Boateng je najostreje obsodil bratovo nasilje nad ženskami.
Nogometni zvezdnik Kevin-Prince Boateng je globoko razočaran nad polbratom Jeromom Boatengom.
Oglej si celoten članek

Jerome Boateng, nemški nogometni reprezentant in branilec francoskega Lyona, je bil v Münchnu obsojen za fizično nasilje nad nekdanjo partnerko Sherin Senler, s katero ima dva otroka.

Nogometni as bo po odločitvi sodišča moral plačati 1,8 milijona evrov.

Nekdanji branilec Bayern Münchna, ki se je med poletnim prestopnim rokom pridružil Lyonu, je nekdanjo dolgoletno izbranko žalil in poškodoval med skupnimi počitnicami na Karibih leta 2018.

Po pričevanju žrtve jo je Boateng med prepirom večkrat udaril, vlekel za lase in ugriznil. Nogometaš, ki mu je v skrajnem primeru grozilo do pet let zapora, je obtožbe zanikal.

Sodišče mu je izrekla najvišjo možno denarno kazen v višini 1,8 milijona, vendar je tožilstvo že napovedalo pritožbo v upanju, da bo nogometašu izrečena vsaj pogojna zaporna kazen.

Foto: Profimedia Boateng in tožnica imata za seboj burno preteklost, njuna ljubezenska zgodba pa je bila vseskozi pod drobnogledom nemških tabloidov. Paru sta se leta 2011 rodili dvojčici, družinsko idilo pa je kmalu zatem skazila nogometaševa domnevna nezvestoba. Kljub vsemu sta kasneje spet našla skupni jezik in v turbulentni zvezi z občasnimi prekinitvami vztrajala naslednjih pet let.

Boateng je bil nazadnje v romantični zvezi s poljsko menekenko Kasio Lenhardt, ki je februarja storila samomor le dober teden po koncu njunega dvoletnega razmerja. Nemški nogometaš, ki je zaradi tragedije izpustil finalno tekmo svetovnega klubskega prvenstva v Katarju, je zvezo končal po burnem prepiru v javnosti, potem ko je Lenhardtova pod vplivom alkohola poškodovala njegov avtomobil.

Boatengov polbrat Kevin-Prince, aktualni vezist Herthe BSC, je v odzivu na obsodbo dejal, da z Jeromom ne želi imeti nobenega opravka več. "Že davno sem se oddaljil od Jeroma," je povedal za Bild. "Spoštujem in cenim nemško pravo. Preziram nasilje nad ženskami. Ne morem se poistovetiti z njegovimi dejanji, zato nimam več nobene povezave z njim," je dodal.

Trener Lyona Peter Bosz sodnega epiloga ni želel komentirati. "Jaz sem trener, to pa je njegovo zasebno življenje. O tej temi nimam kaj reči," je dejal novinarjem.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.