Bodo orli leteli?

Foto: Žurnal24 Mike Bibby bo kot vedno skrbel za atraktivne podaje. © AFP
Ko so v Atlanti začeli s petletnim načrtom sestave ekipe, je bilo težko videti kaj luči na koncu tunela. Toda danes je ekipa postala toliko stabilna, da se konstantno pojavlja v končnici lige NBA.
Oglej si celoten članek

Hawksi niso bistveno spremenili postave za sezono 2009/10, saj so se odločili, da bodo ostali pri načrtu gradnje nove ekipe s ciljem, da bi nekoč postali prvaki lige NBA. Obnova moštva poteka z motom

počasi, a zanesljivo. Atlanta je dosegala 13, 26, 30, 37 in 47 zmag v sledečih si sezonah. Postala je prva ekipa v ligi NBA poleg Dallasa, ki je izboljšala svoje razmerje zmag in porazov v petih zaporednih sezonah.

 

''Veliko hudega smo prestali'', je povedal center Zaza Pachulia, ki bo dres Atlante oblekel še peto leto zapored, potem ko je z moštvom obnovil pogodbo. ''Postajati vse boljši in boljši na takšen način, kot smo mi, pove veliko o nas. Stvar, ki se je v našem moštvu najbolj spremenila, je ta, da zmagujemo. Ko zmaguješ, je napredek moštva ogromen.''

 

Atlanta je v letošnjem poletju bila zelo upešna pri podpisovanju pogodb, saj jim je uspelo obnoviti pogodbe s kar sedmimi od osmih najboljših strelcev lanske sezone, torej ogrodjem ekipe, ki naj bi v prihodnji sezoni postala še boljša.


''Več časa kot je ekipa skupaj, bolje igra. Tega sem se naučil skozi leta igranja v najmočnejši ligi na svetu,'' je ugotovil veteran Mike Bibby - igralec, ki je obnovil pogodbo, ki mu je potekla po koncu lanske sezone.

 

Medtem ko so ostale tri ekipe lanskega polfinala končnice vzhodne konference v svoje moštvo zvabile bolj zveneča imena – Shaquille O'Neal (Cleveland), Vince Carter (Orlando), Rasheed Wallace (Boston) – se pri Atlanti zanašajo na napredek njihovih dolgoletnih igralcev.

 

Hawksi tako niso zapravljali veliko denarja za zveneča imena, največja okrepitev moštva pa je Jamal Crawford, ki je iz ekipe Golden State prišel kot menjava za Aciea Lawa in Speedyja Claxtona.

Crawford (29) je v najboljšem igralskem obdobju, saj je v zadnjih šestih sezonah povprečno dosegal 16,4 točke na tekmo. V prihajajoči sezoni bi lahko postal eden izmed glavnih kandidatov za nagrado za najboljšega šestega moža (najboljši igralec lige NBA, ki v igro vstopi s klopi). Poleg tega pa bi lahko prvič zaigral v končnici lige NBA. Joe Johnson – trikratni udeleženec All-Star tekmovanja – ostaja najboljši igralec Hawksov. V prejšnjih štirih sezonah, ko je branil barve Atlante, je v vsaki sezoni dosegel povprečno vsaj 20 točk in pet asistenc na tekmo.

 

Hawksi imajo mlado, a talentirano ekipo, ki je nastala s procesom petletne obnove ekipe. Za centra Ala Horforda je to tretja sezona, krilni center Josh Smith bo igral šesto sezono, medtem ko bo Marvin Williams igral svojo peto. Zgoraj omenjeni Pachulia, rezervni center, je veteran s šestletnimi izkušnjami. Ekipi se je iz Clevelanda pridružil še en veteran – Joe Smith, ki naj bi ekipi prinesel svežino v igri po globini. A kar najbolj potrebuje ekipa Hawksov je razpoloženi Josh Smith, ki bi s konstantno igro lahko razvijal svoj talent, tako kot je to počel do sedaj.


Vroče vprašanje: Kako se bo v moštvu znašel Jamal Crawford

Prihod Crawforda v Atlanto bi najbrž bil bolj odmeven, če se druga moštva vzhoda ne bi okrepila s še močnejšimi igralci. Crawford je v moštvo prišel kot menjava za prejšnjega ''šestega moža'' Ronalda Murraya, ki je dosegal 12,2 točke, medtem ko jih je Crawford v lanski sezoni 19,7. Če Crawford doda še kanček več, kot je ekipi dal Murray, potem bo to za Atlanto dodaten plus oz. srečna roka pri menjavi z ekipo Golden State.

 

Pozor na novinca: Jeff Teague

Teague, 19. izbor iz Wakea Foresta, je branilec z dobrimi atletskimi sposobnostmi. Lahko spravi žogo v raketo ali pa meče z razdalje. Njegova slabost je tehnika z žogo, na kateri bo v prihajajočih sezonah moral delati, da bo lahko postal kakovosten NBA-igralec.

 

Prišli: Jamal Crawford (Golden State), Joe Smith (Cleveland), Jason Collins (Minnesota).

Odšli:Speedy Claxton (Golden State), Acie Law (Golden State), David Andersen (Houston), Solomon Jones (Indiana), Ronald Murray (Charlotte).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.