Bodoči prvak prvič brez prve vrste

Foto: Žurnal24 Jorge Lorenzo Fiat Yamaha
Po Valentinu Rossiju je Jorgeju Lorenzu pot do prvaka na stežaj odprl še Dani Pedrosa, ki bo zaradi zloma ključnice izpustil vsaj nedeljsko dirko v Motegiju. To bo s pole positiona začel Andrea Dovizioso.
Oglej si celoten članek
Lorenzo je pred VN Japonske pogodbo s Fiat Yamaho podaljšal do konca sezone 2012. Naslednje dve sezoni bo njegov ekipni kolega Spies. "Tukaj sem srečen. Imam dober motocikel," pove Jorge.

Prvič Dovizioso
24-letni Andrea Dovizioso (Repsol Honda) je ob odsotnosti svojega moštvenega kolega Danija Pedrose (Repsol Honda) dosegel svoj prvi najboljši startni položaj za VN Japonske. V Motegiju bosta na morda najbolj tesni dirki sezone v prvi vrsti stala še Valentino Rossi (Fiat Yamaha) in Casey Stoner (Ducati), ki sta za Italijanom zaostala pol desetinke oziroma desetinko sekunde. Sploh prvič v sezoni vodilni v skupnem seštevku in bržkone že svetovni prvak Jorge Lorenzo (Fiat Yamaha) ne bo startal iz prve vrste. Na četrtem mestu je sicer zaostal le dve desetinki sekunde. Ob njem bosta v drugi startni vrsti še dirkača Yamahe Tech 3Colin Edwards in Ben Spies. Start nedeljske dirke bo ob 8.00 po srednjeevropskem času. "Mislim, da bom imel dober ritem tudi za dirko. Lahko odpeljal dober rezultat. S temi ali štiri dirkami se bom boril za zmago," je optimist Dovizioso, ki ima za zdaj eno samo zmago v MotoGP-ju (lani v Doningtonu) in je še brez pogodbe za naslednjo sezono.

Nove poškodbe si res nisem želel. Mislim, da si je ne zaslužim.
Dani Pedrosa

Ubogi Pedrosa
Pet dirk pred koncem sezone ima Lorenzo 56 točk prednosti pred Pedroso in 129 pred Stonerjem. Slednji ga tako ne more več ujeti, Španec pa si je na petkovem treningu zlomil ključnico in bo počival vsaj ta vikend. "To je bil čuden padec in to na počasnem delu steze. Skušal sem zavreti, a je šlo nekaj narobe. Nisem se mogel izogniti padcu. Takoj sem vedel, da sem poškodovan, in da me zelo boli," je po pregledu pri zdravnikih dejal Pedrosa, ki s poškodbami res nima sreče – praktično vsako leto stakne vsaj eno, ki ga oddalji od naslova prvaka. "Pred sezono in tekom sezone sem bil končno zdrav in v maksimalni formi. Nove poškodbe si res nisem želel. Mislim, da si je ne zaslužim." Četudi se Dani vrne na naslednji dirki, bo le stežka v pravi formi.

Marquez devetič
V razredu do 125 kubikov bo devetič s pola začel Marc Marquez (Derbi). Na kvalifikacijah je bil kar štiri desetinke hitrejši od novega vodilnega v skupnem seštevku Nicola Terola (Aprilia). Julian Simon (Suter) pa bo s prvega startnega mesta začel v razredu Moto2. Zanj je to drugi pole position letos. Je drugouvrščeni v seštevku, a ima visokih 76 točk zaostanka za Tonijem Eliasom (Moriwaki), ki je bil na tokratnih kvalifikacijah četrti najhitrejši.

VN Japonske, Motegi, kvalifikacije:

1. Andrea Dovizioso (Repsol Honda) 1:47,001
2. Valentino Rossi (Fiat Yamaha) +0,054
3. Casey Stoner (Ducati) +0,104
4. Jorge Lorenzo (Fiat Yamaha) +0,205
5. Colin Edwards (Yamaha Tech 3) +0,463
6. Ben Spies (Yamaha tech 3) +0,647
7. Randy De Puniet (LCR Honda) +0,751
8. Marco Simoncelli (Gresini Honda) +0,913

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.