Slovenskih ostrostrelcev ne zmedejo niti sodniki!

Foto: Epa
Foto: Epa
Košarkarji Slovenije so le še 20 minut oddaljeni od velikega finala evropskega prvenstva.
Oglej si celoten članek

Slovenija in Španija sta edini reprezentanci, ki do polfinala EuroBasketa 2017 nista doživeli poraza. V izločilnih bojih so Slovenci domov poslali Ukrajince in Latvijce, Španci pa Turke in Nemce.

Četa Igorja Kokoškova je najmočnejša na branilskih položajih, izbranci Sergia Scariola pa imajo prednost pod košem. Šlo bo za spopad dveh različnih slogov.

V drugem polfinalu se bosta v petek udarili reprezentanci Srbije in Rusije. Finale in tekma za tretje mesto sta na sporedu v nedeljo.

Osem let kasneje "Naj fantom uspe tudi zaradi nas"

Uvodni koš za Slovenijo je dosegel Anthony Randolph za prvo vodstvo na srečanju (3:2). Po treh minutah igre je izza črte 6,75 zadel še Jaka Blažič. Sledile so štiri zaporedne točke Rickyja Rubia in izenačenje (6:6). Na slovenski strani se je nadaljeval festival trojk, natančen je bil Goran Dragić (9:6). Po petih minutah je svoj prvi koš dosegel tudi rojstnodnevni slavljenec Gašper Vidmar, za njim pa še Luka Dončić (13:8) in na seznamu strelcev so se znašli vsi člani prve peterke. Znižal je Pau Gasol, toda s trojko je vrnil Aleksej Nikolić (16:10).

Agresivna obramba je Špancem še naprej povzročala preglavice, toda sčasoma so evropski prvaki uspeli priti do svoje igre pod košem, aktivna sta bila Pau in Marc Gasol (19:15). Z novo trojko je prednost Slovenije povišal Klemen Prepelič (22:15). Pred  koncem prve četrtine so se Španci uspeli približati (tudi na račun ene ali dveh sumljivih sodniških odločitev), toda z neverjetno trojko v zadnjem napadu je raziko šestih točk vzpostavil Dragić (25:19).

Tudi v drugi četrtini so Slovenci hitro zadeli trojko, tokrat je bil natančen Prepelič (30:22). Za Špance je z enako mero vrnil Joan Sastre (30:25), dodatno pa so se Scariolovi varovanci približali po košu Willya Hernangómeza (32:29). Nalet je prekinil Dončić z osmo slovensko trojko v enajstem poskusu, odgovoril je Sergio Rodríguez (35:33). Toda Slovenija je še naprej polnila koš s trojkami, spet je zablestel Dončić (40:35).

Španci so ostajali blizu po zaslugi odličnega skoka v napadu, sredi druge četrtine so jih zbrali že osem. Toda slovenska trojka je še naprej delovala, tokrat je dobro meril Saša Zagorac, po košu Vidmarja pa je bilo že plus devet (47:38). Na žalost je kmalu zatem tretjo osebo napako dobil Vidmar, spet bi se sodniki lahko odločili drugače. Španci so to izkoristili in se do polčasa približali (49:45).

Več sledi!

EuroBasket 2017, polfinale:

Ob 20.30:
Slovenija - Španija -:- (25:19, 24:26, -:-, -:-)

Petek ob 20.30:
Srbija - Rusija

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.