Boj za MVP: Giannis, LeBron in Luka

Foto: Epa luka dončić
Slovenski zvezdnik v vrhu kandidatov za najkoristnejšega igralca lige,
Oglej si celoten članek

Na spletni strani lige NBA redno objavljajo lestvico za najkoristnejšega igralca tekmovanja. Kot večji del sezone je tudi tokrat kot najresnejši kandidat za naziv MVP izpostavljen Grk Giannis Antetokounmpo, a se mu po mnenju mnogih zdaj dokaj hitro približuje LeBron James. Na takšno mnenje je vplivala predvsem zadnja tekma med Milwaukeejem in LA Lakers, dvoboj najboljših ekip lige so namreč dobili Jezerniki z Jamesom na čelu.

Antetokounmpo v povprečju sicer dosega 29.6 točke, 13.8 skoka, 5.8 asistence, 1.0 ukradene žoge in 1.0 nlokade na tekmo, James pa 25.4 točke, 7.8 ulovljene žoge, 10.7 podaje in 1.2 ukradene žoge. Takoj za obema se na lestvici nahaja 21-letni Luka Dončić, ki je v zadnjem tednu pridobil dve mesti.

"Dončić ni dovolil, da bi ga zaustavila poškodba palca. V odločilnih minutah tekme proti ekipi New Orleans Pelicans in rookie senzaciji Zionu Williamsu je zabeležil zmago po podaljšku. Dončićevih 30 točk, 17 skokov in 10 asistenc je bila perfektna predstava ob dozi Kristapsa Porzingisa (34 točk, 12 skokov, 5 blokad). Zdi se, da je dinamični duo Mavericksov ujel pravi ritem pred prihajajočo končnico," so na nba,com zapisali ob uvrstitvi Dončića na tretje mesto lestvice.

Za mladim Slovencem so se zvrstili ostali zvezdniki: četrti je Kawhi Leonard (LA Clippers), peti prvi strelec lige James Harden (Houston Rockets), od šestega do desetega mesta pa so razvrščeni Anthony Davis (LA Lakers), Jayson Tatum (Boston Celtics), Nikola Jokić (Denver Nuggets), Jimmy Butler (Miami Heat) in Russell Westbrook (Houston Rockets).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.