Boj za naziv najboljšega trenerja

Foto: EPA jose mourinho Foto: EPA vicente del bosque Foto: EPA pep guardiola Foto: EPA roberto di matteo Foto: EPA alex ferguson Foto: EPA roberto mancini Foto: EPA jurgen klopp Foto: EPA Jupp Heynckes Foto: EPA joachim löw Foto: EPA cesare prandelli Foto: EPA diego simeone
Znanih je deset kandidatov, ki se bodo potegovali za naziv najboljšega trenerja leta. Med njimi so Vicente Del Bosque, José Mourinho in Pep Guardiola, medtem ko manjka Diego Simeone, trener Atlético Madrida, ki je španskega prvoligaša lani popeljal do naslova Evropske lige.
Oglej si celoten članek

Objavljen je seznam desetih strateških velemojstrov, ki se potegujejo za naziv najboljšega trenerja leta. Med resnimi kandidati za zmago so Vicente Del Bosque, José Mourinho in Pep Guardiola, čeprav je slednji trenerski stolček že maja prepustil Titu Vilanovi.

Poleg omenjenih trenerjev so se na seznamu znašli Roberto Di Matteo, zmagovalec Lige prvakov z londonskim Chelseajem, Joachim Löw, selektor nemške reprezentance, Alex Ferguson, legendarni Škot na klopi Manchester Uniteda, Jupp Heynckes, ki vodi Bayern München, Jürgen Klopp, zmagovalec Bundeslige z Borussio Dortmund, Roberto Mancini, ki je z Manchestrom Cityjem osvojil angleško ligo, in Cesare Prandelli, selektor italijanske reprezentance, ki je na Euru 2012 osvojila drugo mesto.

Na presenečenje številnih nogometnih navdušencev pa na seznamu ni Diega Simeona, ki je z Atléticom iz Madrida lani slavil v Evropski ligi. Tri finaliste bodo konec novembra razglasili v Sao Paulu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.