Bojevniki od 2017 v San Franciscu

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Vodstvo košarkarskega kluba v severnoameriški ligi NBA Golden State Warriors je sporočilo, da se bo leta 2017 iz Oaklanda preselilo v bližnji San Francisco.
Oglej si celoten članek

Razlog za selitev je nova dvorana, ki jo bodo čez pet let zgradili v severnem delu San Francisca, kar je potrdil tudi župan tega kalifornijskega mesta Edwin M. Lee.

Klub je bil ustanovljen leta 1946 v Philadelphii, kjer so bojevniki igrali do leta 1962. Od leta 1962 do 1971 so se imenovali San Francisco Warriors, od leta 1971 pa Golden State Warriors.

Omenjeni klub je dvakrat osvojil prvo mesto v ligi NBA (1956 in 1975), v zadnjih letih pa se večinoma ni prebil v končnico. V tej sezoni je v rednem delu dosegel 23 zmag in doživel 43 porazov, v zahodni konferenci sta imela slabši izkupiček zgolj Sacramento in New Orleans.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.