Bojevniki šele deseta ekipa v zgodovini

Foto: EPA
Foto: EPA
V velikem finalu letošnje sezone lige NBA se bosta v ponovitvi lanskega finala pomerili ekipi Golden State Warriors in Cleveland Cavaliers.
Oglej si celoten članek

Znan je še drugi udeleženec velikega finala severnoameriške košarkarske lige NBA. Golden State Warriors je na sedmi tekmi finala zahodne konference s 96:88 premagal Oklahomo City Thunder ter se s skupnim izidom 4:3 v zmagah uvrstil v zadnji krog, v katerem bo v sklepnem dejanju sezone skušal ubraniti lani osvojeni naslov prvaka.

Najboljši strelec večera v dvorani v Oaklandu je bil domači zvezdnik bojevnikov Stephen Curry, že drugo leto zaporedoma najkoristnejši igralec lige NBA, s 36 točkami, Curry je zadel kar sedem trojk. Pomoč je imel pri Klayu Thompsonu z 21 točkami, od tega je zadel šest trojk. Pri Oklahomi se je Kevin Durant ustavil pri 27 točkah, Russell Westbrook pa je vpisal 19 točk in 13 podaj.

Branilci naslova iz Golden Stata so bili že na robu izpada, a so se rešili ter na koncu osvojili konferenčni finale. Bojevniki so zaostajali kar z 1:3 v zmagah in tako kot komaj deseto moštvo v zgodovini prvenstva nadoknadili zaostanek treh zmag, da bi dobili konferenčni finale.

Golden State se bo za drugi zaporedni naslov prvaka lige NBA v velikem finalu pomeril z zmagovalcem vzhodne konference Cleveland Cavaliers. Prva tekma finalne serije, lovoriko bo osvojilo moštvo, ki bo prvo zbralo štiri zmage, bo v noči s četrtka na petek, v dvorani Golden Stata v Oaklandu. Cleveland je v finalu vzhodne konference potreboval šest tekem, napredoval je z izidom 4:2 v zmagah, da je izločil Toronto Raptors.

Liga NBA, končnica, polfinale:

Vzhod

Golden State Warriors - Oklahoma City Thunder 96:88 /4:3/

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.