Bojevniki zlahka izločili Portland

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
V končnici najmočnejše košarkarske lige na svetu so v noči na torek odigrali tri tekme.
Oglej si celoten članek

Košarkarji Golden State Warriors, lanski finalisti in najboljša ekipa rednega dela, so v prvem krogu končnice zahodne konference pometli s Portland Trail Blazers ter jih s 4:0 izločili iz nadaljevanja. Bojevniki so četrto tekmo v gosteh dobili s 128:103. Stephen Curry je dosegel 37 točk, v zadnji četrtini pa ni igral.

Bojevniki so napredovali v konferenčni polfinale, kjer se bodo pomerili z zmagovalcem dvoboja med Utah Jazz in Los Angeles Clippers, ki je izenačen na 2:2.

Košarkarji Golden Stata so še drugo tekmo zapored odigrali brez trenerja Steva Kerra, ki ga mučijo bolečine po operaciji hrbta pred leti. Njegov pomočnik Mike Brown ga v njegovi odsotnosti nadomešča v vlogi glavnega trenerja. Zato pa se je v ekipo vrnil zvezdnik Kevin Durant, ki zaradi poškodbe mečne mišice ni igral vse od prve tekme. Tokrat je tekmo začel in pomagal bojevnikom do visoke prednosti ob polčasu z 72:48. Durant je v 21 minutah zbral deset točk.

"Zjutraj, ko so mi zdravniki dali zeleno luč za nastop, sem bil zelo vesel. S fanti smo odigrali dobro tekmo. Naš cilj je bila zmaga in uvrstitev v konferenčni polfinale, saj smo si želeli odpotovati domov in izkoristiti nekaj dni počitka. To je bila res lepa zmaga," je po tekmi dejal Durant.

Damian Lillard je bil s 34 točkami prvi strelec med igralci Portlanda, ki so še četrtič zapored nastopili v končnici. Gledalci so Lillardu namenili stoječe ovacije, ko je v zadnji četrtini stopil na parket.

Atlanta izenačila, Toronto povedel

Košarkarji Atlanta Hawks so v prvem krogu končnice vzhodne konference izenačili razmerje moči z Washinton Wizards na 2:2, potem ko so na četrti tekmi doma zmagali s 111:101. Junak večera v Atlanti je bil Dennis Schroder z 18 točkami, ki je v zadnjih minutah tekme dosegel dve trojki in dva koša.

Toronto Raptors pa so proti Milwaukee Bucks v boju na štiri zmage povedli s 3:2, saj so peto tekmo dobili s 118:93. V Torontu je Norman Powell k zmagi prispeval 25 točk, Raptorji pa si bodo skušali drugi krog končnice zagotoviti že v četrtek v Milwaukeeju. Zmagovalec tega dvoboja se bo v drugem krogu pomeril z branilci naslova prvaka lige NBA, Cleveland Cavaliers, ki so s 4:0 odpravili Indiana Pacers

NBA, končnica (1. krog):

VZHOD:
Atlanta Hawks - Washinton Wizards 111:101  /2:2/
Toronto Raptors - Milwaukee Bucks 118:93  /3:2/

ZAHOD:
Portland Trail Blazers - Golden State Warriors 103:128  /0:4/

/X:Y/ - izid v zmagah, igrajo na štiri zmage

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.