Bojevniki zrušili rekord lige NBA

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Aktualni prvaki lige NBA so z zmago proti Los Angeles Lakers (111:77) zabeležili najboljši uvod v zgodovini severnoameriške košarkarske lige.
Oglej si celoten članek

Golden State Warriors po 16. tekmah ostajajo brez poraza v letošnji sezoni, kar je najboljši dosežek v zgodovini lige NBA. Po 15 zaporednih zmag sta v uvodnem delu sezone zbrali ekipi Washington Capitals (1948/1949) in Houston Rockets (1994/1994).

Ko so branilci naslova lige NBA pred dvema dnevoma doma premagali Denver Nuggets, je bilo bolj ali manj jasno, da se bodo kmalu vpisali v zgodovino, kajti Los Angeles Lakers je v letošnji sezoni daleč od nekdanje slave, saj so do zdaj zmagali le dvakrat. Vprašanje zmagovalca je bilo rešeno že po prvi četrtini, ko so košarkarji Golden Statea povedli s 30:11, dokončno pa so odpor gostov zlomili v tretji, ki so jo dobili s 35:17 in svoje vodstvo povečali na neulovljivih 34 točk.

Prvi strelec Warriors je bil Stephen Curry s 24 točkami, 18 jih je dosegel Draymond Green, 13 pa Leandro Barbosa, v ekipi Lakers so po 10 točk dosegli Julius Randle, Larry Nance jr. in Lous Williams.

Golden State je niz uspehov začel 2. novembra z izjemno predstavo proti Memphisu in zmago s 50 točkami razlike (119:69), najtežje delo pa je imel prejšnji teden, ko je moral proti Los Angeles Clippers nadoknaditi 23 točk zaostanka.

V lovu na rekord Chicago Bulls

Ekipi, s katerimi se je Golden State izenačil, sta tedaj prišli do finala; Washington ga je izgubil, Houston s Hakeem Olajuwonom pa je v sedmi tekmi premagal New York. Vsekakor pa ima Golden State tudi priložnost za izboljšanje rekorda z največ zmagami v rednem delu. Chicago Bulls z Michaelom Jordanom so 1995/96 dobili 72 tekem.

Na drugih prizoriščih sta na domačem igrišču do zmag prišla le še Atlanta, ki je na kolena spravila Boston, in Memhpis, ki je premagal Dallas. V gosteh pa so se zmage veselili Los Angeles Clippers v Denverju, Indiana je zmagala v Washingtonu, Chicago pa v Portlandu.

Liga NBA, izidi:

Washington Wizards : Indiana Pacers 106:123
Atlanta Hawks : Boston Celtics 121:97
Memphis Grizzlies : Dallas Mavericks 110:96
Denver Nuggets : Los Angeles Clippers 94:111
Portland Trail Blazers : Chicago Bulls 88:93
Golden State Warriors : Los Angeles Lakers 111:77

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.