Bojevnikom uspeva nemogoče

Foto: Youtube
Foto: Youtube
Golden State Warriors so na tekmi z Los Angeles Clippers nadoknadili 23 točk zaostanka in vpisali še 13. zaporedno zmago v letošnji sezoni.
Oglej si celoten članek

Aktualni prvaki lige NBA so v noči na petek zabeležili najodmevnejšo zmago senzacionalnega uvoda v letošnje sezono, v katerem imajo po 13 odigranih tekmah na svojem računu 13 zmag in nobenega poraza.

Bojevniki so v drugi četrtini zaostajali že za 23 točk, v nadaljevanju pa je prednost Los Angelesa, ki je v zadnjih četrtini zgrešil 14 od 22 metov, vztrajno kopnela in Golden State je naredil še en korak k novemu zgodovinskemu dosežku. 

Varovanci nekdanjega soigralca Michaela Jordana, Steva Kerra, so samo še dve zmagi oddaljeni od rekordnega uvoda v sezono lige NBA, ki sta ga zabeležili ekipi Washington Capitals v sezoni 1948/1949 in Houston Rockets v sezoni 1993/1994.

Za nameček so samo še eno zmago oddaljeni od najboljšega uvoda med branilci naslova, ki si ga lasti ekipa Boston Celtics iz sezone 1957/1958 (14-0).

Levji delež k zmagi je znova prispeval najboljši košarkar na svetu Stephen Curry, ki je 13 od skupno 40 točk dosegel v zadnji četrtini, in to le nekaj ur po tem, ko je v pogovoru z mediji dejal, da bo tudi Golden State enkrat moral izgubiti.

Najboljši dosežek po številu zmag v eni sezoni ima še naprej ekipa Chicago Bulls, ki je v sezoni 1995/1996 pod taktirko Michaela Jordana zbrala 72 zmag in le 10 porazov.

''Dobre ekipe si ne morejo privoščiti premora,'' je epski povratek svojega moštva komentiral Curry. ''Postaviti moramo temelje za drugi naslov, čeprav smo enega ravnokar osvojili. Letos bo povsem drugače in junija se želimo znova veseliti. Boljši smo tako individualno kot ekipno. Mislim, da se to vidi. Vsi smo zelo osredotočeni,'' je dodal najboljši strelec lige NBA.

Kako razpoloženi in nezgrešljivi so v teh dneh košarkarji Golden Statea, pa nazorno kaže posnetek napada Harrisona Barnesa, ki je kljub agresivnemu pokrivanju Chrisa Paulu in padanju vznak žogo uspel spraviti skozi obroč. Izjemno.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.