Bojevnikom že 18. zmaga

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
V ligi NBA še naprej kraljuje ekipa Golden State Warriors, ki je preteklo leto osvojila naslov prvaka. Proti ekipi Sacramento Kings se košarkarji sedaj osvojili 18. zaporedno zmago.
Oglej si celoten članek

Ekipa Golden State Warriors je v severnoameriški košarkarski ligi NBA doma premagala Sacramento Kings s 120:101 in zabeležila osemnajsto zmago zapored. Branilci naslova so tako še izboljšali rekorden začetek sezone v zgodovini lige, skupaj z lansko sezono pa so v rednem delu neporaženi 22 tekem v nizu.

Stephen Curry je bil sicer z 19 točkami prvi strelec domače zasedbe, vendar je dosegel najmanj točk v sezoni. Najkoristnejši igralec minule sezone je s povprečjem 32,6 točke najučinkovitejši v tej sezoni, na tekmi pa je igral manj kot pol ure, zgolj v prvi četrtini pa je dosegel 17 točk. Uspešno pa sta ga dopolnila Draymond Green z drugim zaporednim trojnim dvojčkom (13 točk, 11 skokov in 12 podaj) ter Brandon Rush s 16 točkami. To, da je bil Rudy Gay z 20 točkami najboljši strelec tekme, je bila slaba uteha za goste, ki so znova igrali brez poškodovanega zvezdnika DeMarcusa Cousinsa.

Na sedmih tekma le ena zmaga v gosteh

Igralci Cleveland Cavaliers so z 90:88 v zadnjih trenutkih strli odpor ekipe Brooklyn Nets; LeBron James je zadnji od svojih 26 točk zadel v zadnji sekundi, ko je odločil dvoboj. Cavaliers so po devetem dvoboju še neporaženi doma, mrežice, Brook Lopez je dosegel 22 košev, pa so na enajstem gostovanju desetič ostali praznih rok.

Košarkarji San Antonio Spurs so nadigrali Atlanto Hawks s 108:88. Uspešni so bili še igralci Portland Trail Blazers, ki so ugnali Los Angeles Lakers s 108:96, Dallas Mavericks po zmagi nad Denver Nuggets z 92:81, Toronto Raptors po slavju nad Washington Wizards (84:82) in Utah Jazz, ki so bili boljši v dvoboju z New Orleans Pelicans (101:87).

 

Izidi lige NBA:

Washington Wizards - Toronto Raptors 82:84
Cleveland Cavaliers - Brooklyn Nets 90:88
Dallas Mavericks - Denver Nuggets 92:81
San Antonio Spurs - Atlanta Hawks 108:88
Utah Jazz - New Orleans Pelicans 101:87
Portland Trail Blazers - Los Angeles Lakers 108:96
Golden State Warriors - Sacramento Kings 120:101

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.