Boji se za službo

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Uslužbenci Manchester Uniteda, vključno z maskoto Fred the Red, pred iztekom pogodbe s podjetjem Nike trepetajo za svoja delovna mesta.
Oglej si celoten članek

Konec julija bo poteklo sodelovanje med Manchester Unitedom in ameriškim proizvajalcem športne opreme Nike, ki na Old Traffordu zaposluje uslužbence trgovine Megastore, vključno z maskoto, ki sliši na ime Fred the Red.

Uslužbenci naj bi še vedno tavali v temi, saj ne vedo, ali bodo s prihodom nemškega giganta Adidas, s katerim je angleški klub sklenil desetletno pogodbo v vrednosti 942 milijonov evrov, obdržali svoje delovno mesto.

Nejasnost naj bi bila posledica slabe komunikacije s strani ameriškega podjetja, čeprav v Niku zagotavljajo, da so z osebjem v rednih stikih.

''Osebje je močno zaskrbljeno. Nekateri so že odšli, saj si ne morejo privoščiti čakanja. To presega vse meje. Tukaj delajo dobri ljudje in večina jih zasluži komaj minimalno plačo. Zdi se, da Nike išče grešnega kozla, ker je izgubil pravice z Adidasom. Lahko bi jim vsaj sporočili, kaj se dogaja,'' je za Dailymail povedal neimenovan vir.

Predstavnik ameriškega podjetja sicer trdi, da pogovori potekajo. ''Nike je vseskozi v stiku z Manchester Unitedom, kar zadeva prenos trgovine na klub. Aktivno smo vključeni v pogovore z uslužbenci in smo v ta namen ustvarili posebno predstavniško skupino,'' je sporočil Nike.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.