Bole na pragu 16. zmage v karieri

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Grega Bole, slovenski kolesar ekipe Nippo Vini Fantini, je še etapo oddaljen od svoje 16. zmage v profesionalni karieri.
Oglej si celoten članek

Grega Bole je v sedmi etapi dirke po Južni Koreji od Chungjuja do Seula v dolžini 142,8 kilometrov s pomočjo ekipe nadzoroval položaj, pazil na glavne konkurente, v cilj pa prišel kot 25.

Pred njim je bila le skupina petih kolesarjev, v kateri je bil najmočnejši Avstralec Brad Evans (Drapac), ki je v sprintu ugnal Britanca Kristiana Hausa. Bole je za zmagovalcem zaostal 20 sekund.

V zadnji etapi s startom in ciljem v Seulu bo Gorenjec branil 13 sekund prednosti pred Špancem Javierjem Megiasom. Etapa bo dolga le 65 kilometrov in bo povsem ravninska, tako da ni za pričakovati sprememb v skupnem seštevku.

Lani je dirko dobil Avstralec Caleb Ewan, letos sprinterski kapetan pri ekipi Orica Greenedge, za katero nastopa tudi Luka Mezgec.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.