Bole še drugič zapored drugi

Foto: Žurnal24 Gregor Bole (desno) na Poljskem kolesari v odlični formi. (Foto: Reuters)
Grega Bole je v peti etapi kolesarske dirke po Poljski drugič zapored vpisal drugo mesto. Tudi v skupnem seštevku je še vedno na odličnem drugem mestu. Blestel tudi Borut Božič.
Oglej si celoten članek

Slovenski kolesar Grega Bole je na letošnji dirki po Poljski še drugič zapored osvojil etapno drugo mesto. Potem ko ga je na ne ravno športen način v četrti etapi premagal moštveni kolega pri Lampreju Mirco Lorenzetto, je bil v peti etapi močnejši Irec Daniel Martin (Garmin), ki je na cilj prišel 20 sekund pred prvo zasledovalno skupino. Martin je prevzel tudi vodstvo v skupnem seštevku, Bole, ki ima majico za najboljšega po točkah, pa je še naprej drugi, zdaj za vodilnim zaostaja 14 sekund. Tretji je nekdanji svetovni prvak Alessandro Ballan.

Blestel tudi Božič
V 149 kilometrov dolgi, zahtevni etapi s petimi gorskimi cilji, ki se je končala s petkilometrskim vzponom na Ustronu, se je izkazal tudi drugi slovenski predstavnik Borut Božič. Ne sicer s končno uvrstitvijo, ampak z vožnjo v ubežni skupini treh kolesarjev, ki so ušli v prvi tretjini etape. Pri tem je osvojil dva gorska cilja, enkrat je bil drugi in enkrat tretji, moštvenemu kolegu iz ekipe Vacansoleil, Johnnyju Hoogerlandu pa je pomagal ubraniti majico za najboljšega po gorskih ciljih, sam pa se v tem seštevku prebil na drugo mesto (za Nizozemcem zaostaja 12 točk).

Odločitev o zmagovalcu je padla že v prvem delu zaključnega vzpona, ko je pobegnil Martin. Bole mu sicer ni mogel slediti, a je vseeno dokazal, da ni samo dober sprinter, ampak tudi v klanec (zelo dobro je vozil na Krvavec na dirki Po Sloveniji). Če bi imel nekoliko več pomoči moštvenih kolegov, bi kljub utrujenosti z dirke po Franciji, zaradi katere pred etapo ni bil optimist, mogoče tudi zmagal, ali pa vsaj prevzel vodstvo v skupnem seštevku, saj je Lorenzetto, nosilec rumene majico, tokrat zaostal. Bole - za prevzem majice bo še imel možnosti, saj sta na sporedu še dve etapi - je visoko tudi v razvrstitvi po točkah, zaseda namreč tretje mesto.

Kolesarska dirka po Poljski, peta etapa:

1. Daniel Martin (Irs/Garmin-Transitions) 3;51:13
2. Grega Bole (Slo/Lampre-Farnese Vini) + 0:20

3. Sylvester Szmyd (Pol/Liquigas-Doimo)
4. Mauro Santambrogio (Ita/BMC Racing Team)
5. Diego Ulissi (Ita/Lampre-Farnese Vini) vsi isti čas
...
111. Borut Božič (Vacansoleil) + 14:17

Kolesarska dirka po Poljski, skupno:

1. Daniel Martin (Irs/Garmin-Transitions) 20;52:11
2. Grega Bole (Slo/Lampre-Farnese Vini) + 0:14

3. Alessandro Ballan (Ita/BMC Racing Team) + 0:21
4. Sylvester Szmyd (Pol/Liquigas-Doimo) + 0:26
5. Michael Albasini (Švi/HTC-Columbia) + 0:28
...
137. Borut Božič (Slo/Vacansoleil) + 24:02

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.