Boleč poraz aktualnih prvakov

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Onstran Atlantika, v severnoameriški hokejski ligi NHL, sta bila ponoči na sporedu le dve tekmi.
Oglej si celoten članek

Zmage sta se veselili domači ekipi. Washington Capitals so s kar 7:1 odpravili Pittsburgh Penguins. Sanjski večer je imel Lars Nicklas Bäckström, ki je vpisal kar pet točk, zadel je dva gola ter s podajami sodeloval pri še preostalih treh zadetkih.

V Washingtonu je bilo vse v znamenju dvojice Bäckström - T.J. Oshie. Dva gola je prispeval tudi Oshie, ki je vsega skupaj končal s štirimi točkami na računu, saj je bil podajalec tudi pri dveh zadetkih. Washington je pred začetkom druge tretjine vodil že z razliko 4:0, v prvi tretjini sta zadela Oshie in Bäckström, v drugi tretjini se je na seznam strelcev vpisal Dimitrij Orlov. V zadnji tretjini pa so zadeli še Justin Williams, Aleksej Ovečkin, izid pa je postavil Bäckström. Častni zadetek za aktualne lastnike prestižnega Stanleyjevega pokala je prispeval Phil Kassel.

Tekma v Calgaryju v kanadski provinci Alberta se je končala po rednem delu. Češki reprezentant Michael Frolik je razveselil navijače domačega kolektiva, ko je zadel v prvi minuti podaljška za zmago Calgary Flames z 2:1 proti Arizona Coyotes.

Liga NHL, izidi:

Washington Capitals - Pittsburgh Penguins 7:1
Calgary Flames - Arizona Coyotes 2:1 (podaljšek)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.