Boleč poraz Gorenja v Ribnici

Foto: RK Gorenje Velenje/Facebook
Foto: RK Gorenje Velenje/Facebook
V 6. kolu 1. NLB Leasing lige za prvaka so Velenjčani izgubili pri Riku, Celjani pa so njihov zdrs izkoristili z zmago nad ekipo Urbanscape Loka.
Oglej si celoten članek

Rokometaši velenjskega Gorenja so se praznih rok vrnili z gostovanju pri ribniškem Riku, po porazu (27:23) pa so tudi izgubili stik s Celjani v boju za prvaka.

Ribničani so sedem minut potrebovali, da so dosegli prvi gol, po zaostanku 0:2 pa je njihova igra vendarle stekla. V deveti minuti so tekmo postavili na uvodno izhodišče (2:2), v nadaljevanju pa povsem prevzeli pobudo na igrišču in zasenčili favorizirane goste iz Šaleške doline.

Z granitno obrambo so povsem zaustavili velenjski napad, po njihovem vodstvu štirih golov v 22. minuti (9:5) pa gostujočega trenerja Boruta Plaskana prisilili, da je zahteval minuto odmora. Njegovi napotki so obrodili sadove, saj so se tik pred polčasom približali na zadetek (10:9), Ribničani pa so z goloma Jana Puclja in Nika Henigmana na velik odmor vendarle odšli z lepo prednostjo treh golov (12:9).

Velenjčani so odločno odprli drugi polčas in v 38. minuti po golu Roka Ovnička izenačili na 14:14. Domači trener Stojan Gelze, ki je pred kratkim zamenjal Roberta Beguša, je nemudoma zahteval minuto odmora, po njej pa so se gostitelji vrnili na stare tirnice in prevzeli pobudo. V 48. minuti so znova povedli za tri gole (21:18), tri minute kasneje za štiri (23:19), do konca tekme pa niso popustili niti za ped in Velenjčanom odščipnili dragoceni točki v boju za prvaka.

V ribniški ekipi sta po pet golov dosegla Janez Skušek in Jan Grebenc, v velenjski pa je bil najbolj učinkovit Matjaž Brumen s sedmimi zadetki.

Pivovarji brez napake

Rokometaši Celja PL so sredi tega tedna remizirali pri najhujšemu domačemu tekmecu iz Velenja, v današnjem obračunu šestega kola pa so v svojem Zlatorogu dokaj zanesljivo na kolena položili tekmece iz Škofje Loke (28:22) in so po porazu Velenjčanov v Ribnici sami na prvem mestu.

Gorenjci so bili enakovredni le v uvodnih minutah, po izidu 3:3 pa so na igrišču zagospodarili izbranci domačega trenerja Branka Tamšeta in si v 14. minuti priigrali tri gole prednosti (8:5). Celjani so odpor gostov lomili postopoma, v prvi polovici tekme so bolj ali manj so vseskozi imeli prednost od dveh do največ petih golov, na polčasu pa je njihova prednost znašala 18:13.

V drugi polovici tekme so Celjani zadržali raven svoje igre iz prvega polčasa, predvsem pa so izkoristili večji nabor kakovostnih igralcev. V 43. minuti so povedli za sedem golov (22:15), lepo zalogo v golih pa so vse do konca tekme zanesljivo zadržali v svojih rokah.

V celjski ekipi sta bila najbolj učinkovita Blaž Janc z devetimi in Gal Marguč s petimi goli, v škofjeloški pa Aleks Kavčič s sedmimi in Mario Cingesar s petimi zadetki.

1. NLB Leasing liga (za prvaka), 6. kolo:

Riko Ribnica - Gorenje Velenje 27:23 (12:9)
Grebenc, Skušek po 5; Brumen 7.

Celje PL - Urbanscape Loka 28:22 (18:13)
Janc 9, Marguč 5; Kavčič 7, Cingesar 5.

Krka - Koper 27:27 (18:15)
Okleščan 10; Bratković, Smolnik po 7.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.