Bolt bi lahko ostal brez OI 2016

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Jamajški atlet Usain Bolt bi lahko ostal brez nastopa na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru, če jamajška atletska zveza ne bo poostrila nadzora nad dopingom.
Oglej si celoten članek

Svetovna protidopinška agencija (Wada) je sprožila preiskavo jamajške organizacije za boj proti dopingu v športu (Jadco), potem ko so v javnost prišle informacije, da Jadco pred olimpijskimi igrami v Londonu sploh ni opravljal dopinških testov.

Jadco si je dodatne težave nakopal z odzivom na preiskavo Wade, saj so se ''opravičili'', da lahko podatke o delovanju organizacije priskrbijo šele prihodnje leto.

''Trenutna situacija je za Wado nesprejemljiva in z njihovim predlogom, da se bomo pogovarjali prihodnje leto, se ne bomo kar tako sprijaznili,'' je povedel predsednik Wade John Fahey in dodal: ''Odgovor, da se z nami ne bodo pogovarjali do naslednjega leta, je za Wado nesprejemljiv, zato bomo temu primerno reagirali.''

Po najbolj črnem scenariju bi lahko številni jamajški športniki, vključno z najhitrejšim človekom na svetu Usainom Boltom, ostali brez nastopa na olimpijskih igrah leta 2016.

Jamajka se je na udaru antidopinške komisije znašla potem, ko so pet altetov, med katerimi sta bila tudi Asafa Powell in Sherone Simpson, ujeli pri uporabi nedovoljenih poživil.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.