Bolt dokončno brez zlata

Foto: Epa Usain Bolt (drugi z leve) ob Nesti Carterju (tretji z leve).
Epilog za zeleno mizo.
Oglej si celoten članek

Mednarodno arbitražno razsodišče za šport je zavrnilo pritožbo jamajškega šprinterja Neste Carterja, ki so mu odvzeli zlato olimpijsko medaljo iz iger v Pekingu leta 2008.

Po naknadnem pregledu vzorca so leta 2016 odkrili prepovedani methylhexaneamin. S tem je brez zlata v štafeti 4 X 100 m ostal tudi nekdanji atletski superzvezdnik Usain Bolt.

Bolt je na zadnjih treh olimpijskih igrah osvojil zlato na 100, 200 in 4x100 metrov, toda zgodovinski trojni trojček zlatih sprinterskih kolajn mu je preprečil dopinški prekršek Carterja.

Zlato v štafeti 4 X 100 m v Pekingu so tako osvojili predstavniki Trinidada in Tobaga, srebro Japonci, bron pa Brazilija.

Bolt ima namesto devetih zdaj v zbirki osem zlatih olimpijskih medalj.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.