Bolt letos ne bo tekel rekorda na 100 m

Foto: EPA
Foto: EPA
Nocoj se v Monaku dogaja deseti od 14 mitingov za Diamantno ligo. Po devetih mesecih se vrača Steve Hooker. "Imam zelo nizka pričakovanja," pravi prvak v skoku s palico. Na 100 metrov bo tekel Usain Bolt, ki za letos ne pričakuje novega svetovnega rekorda.
Oglej si celoten članek

Eden od zvezdnikov nocojšnjega mitinga Diamantne lige v Monaku bo svetovni in olimpijski prvak v skoku s palico, Avstralec Steve Hooker. Devetindvajsetletnik, ki je zadnji mesec treniral v Londonu, ni tekmoval vse od lanskega oktobra, ko je zmagal na igrah Commonwealtha. "Imam zelo nizka pričakovanja. Glavno je, da dobim nazaj občutek za tekme, saj že devet mesecev nisem tekmoval," je ob prihodu v Monako dejal Hooker.

"Ne razmišljam o visokih skokih. Začel bom skakati že pri nizkih letvicah, saj si želim čim več skokov. Cilj je, da naredim čim več skokov in se vrnem v tekmovalni ritem." Hookerja čaka močna konkurenca, saj bosta tekmovala tudi evropski prvak v skoku s palico Francoz Renaud Lavillenie in nekdanji svetovni prvak Američan Brad Walker. "Kot sem videl, je letos konkurenca široka in izenačena, a Brad, Renaud in Malte Mohr bodo favoriti. Letos ni bilo veliko dobrih pogojev za skakanje in tako ni čudno, da ima Brad najboljši izid sezone pri 5,84 metra. V Monaku so ponavadi pogoji dobri in zato bo zanimivo videti, kako visoko bodo skočili najboljši," dodaja Hooker, ki je lani na dvoranskem prvenstvu skočil 6,01 metra, leta 2008 na olimpijskih igrah v Pekingu pa 5,95 metra.

V akciji tudi Bolt, Vlašićeva in Rudisha

V Monte Carlu bo tekel tudi svetovni prvak in svetovni rekorder Jamajčan Usain Bolt, ki ima letos na 100 metrov zanj skromen čas 9,91. To je tretji čas med prijavljenimi za 100-metrsko razdaljo. Letos sta bila hitrejša Američan Michael Rodgers (9,85) in Jamajčan Michael Frater (9,88). Zaradi poškodbe je sezono že končal Američan Tyson Gay, prav tako ta petek ne bo v akciji letos še hitrejših Jamajčanov Asafe Powlla in Steva Mullingsa. Bolt pravi, da letos rekord na 100 metrov (9,58) ne bo padel. "Glede na mojo poškodbo in težave s hrbtom, sem bil v zaostanku pri pripravah. Zdaj še skušam priti nazaj v staro formo. Vem, da vsi čakajo na nov rekord, a moj cilj za letos je zmaga na svetovnem prvenstvu. Najbolj pomembno je, da se osvaja prvenstva. Ura ni pomembna."

Zvezd v Monaku ne bo manjkalo, saj sta prijavljena tudi Hrvatica Blanka Vlašić, ki je v sezoni 2010 v skoku v višino zmagala prav vse, ter Kenijec David Rudisha, svetovni rekorder na 800 metrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.