Bolt vse bližje uradnemu debiju

Foto: Epa usain bolt
Najhitrejši človek na svetu ne skriva svojih nogometnih ambicij.
Oglej si celoten članek

Nekdanji jamajški atletski zvezdnik Usain Bolt je dosegel dogovor z avstralskim nogometnim moštvom Central Coast Mariners, na podlagi katerega bo lahko neomejeno treniral s prvo nogometno ekipo. Dogovor z jamajškim rekorderjem na atletskih stezah so danes potrdili na spletni strani kluba iz Novega južnega Walesa.

"Dogovor, ki smo ga sklenili, Boltu ne zagotavlja profesionalne nogometne pogodbe, bo pa z njo osemkratni olimpijski prvak dobil priložnost, da se mu uresniči njegova goreča želja, da se preizkusi kot profesionalni igralec nogometa," so Mariners potrdili dogovor z jamajškim superzvezdnikom, ki se bo avstralskemu kolektivu pridružil konec meseca. Pogodba oziroma sporazum ne vključuje časovnih okvirjev.

Že marca je Bolt kot gost opravil trening z nemškim prvoligašem Borussia Dortmund. Jamajčan namreč ne skriva, da bi po uspešni atletski karieri rad zaigral tudi na nogometnih zelenicah, kar so bile njegove sanje že v otroštvu. Njegov najljubši klub je Manchester United. Treniral pa je tudi z južnoafriškim Mamelodi Sundowns in norveškim Stromsgodsetom.

Enaintridesetletnik je lani končal atletsko kariero kot aktualni nosilec dveh svetovnih sprinterskih rekordov na 100- in 200-metrski razdalji. Po koncu tekaške kariere pa je sam sprožil ugibanja, da se želi v prihodnje preizkusiti kot nogometaš. Za zdaj se mu otroške sanje, da bi zaigral nogomet na najvišji klubski ravni, še niso izpolnile, saj z nobenim klubom ni sklenil poklicne pogodbe.

"To so moje sanje, da bi zaigral kot profesionalni nogometaš. Zavedam se, da ne bo šlo zlahka in da bo potrebnega veliko dela in treninga, da bom lahko zaigral v A-ligi," je dejal Bolt, ki ostaja velik optimist: "Vedno sem verjel v to, da je vse mogoče in da si ne postavljaj meja, zato se veselim izziva."

Ekipa Mariners je minulo sezono končala kot deseta ekipa, na repu prvenstvene lestvice. Novo sezono bodo odprli s tekmo v gosteh 21. oktobra pri Brisbane Roar.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.