Boltu in Jamajki odvzeli olimpijsko zlato

Foto: EPA
Foto: EPA
Najhitrejši človek na svetu Usain Bolt je po zaslugi dopinškega grešnika Neste Carterja ostal brez zlate medalje z olimpijskih iger v Pekingu.
Oglej si celoten članek

Mednarodni olimpijski komite (IOC) je jamajški štafeti, ki je na olimpijskih igrah v Pekingu osvojila prvo mesto v disciplini 4x100 metrov, odvzel zlato odličje.

Razlog za takšno odločitev je dopinški prekršek Neste Carterja, ki je skupaj z Boltom, Michaelom Fraterjem in Asafo Powellom Jamajki prinesel zlato kolajno.

Dopinški grešnik Carter, ki je z Jamajko slavil tudi na 4x100 metrov v Londonu (2012), je bil pozitiven na metilheksanamin in tako postal eden od 31 športnikov, ki niso 'preživeli' ponovnega testiranja vzorcev iz Pekinga.

Nad razpletom bo zelo razočaran Bolt, ki je tako ostal brez znamenitega trojnega trojčka (triple triple) v šprinterskih disciplinah. Svetovni rekorder v teku na 100 in 200 metrov je namreč v Pekingu (2008), Londonu (2012) in Riu de Janeiru (2016) osvojil zlate kolajne na 100, 200 in 4x100 metrov.

Najhitrejši Zemljan je pred časom izjavil, da bo z veseljem vrnil svojo kolajno, če se bo izkazalo, da so jo osvojili s pomočjo prepovedanih poživil.

Zlato naj bi z devetletno zamudo prejeli atleti Trinidada in Tobaga, do srebra so se tako dokopali Japonci, bron pa se nasmiha Bazilcem.

Foto: EPA frater bolt powell carter

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 17:04 25. Januar 2017.

    Mene članki okoli dopinga in Usiana Bolta vedno spomnijo na Lanca Armstronga. Da ne bo pomote .... Meni je vseeno, …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.