Bonds na zatožni klopi

Foto: Žurnal24 Barry Bonds
Ameriškemu zvezdniku baseballa Barryju Bondsu grozi 30 let zapora. Tožilci so namreč zoper Bondsa sestavili obtožnico zaradi laganja preiskovalcem, ki so raziskovali njegovo vpletenost v jemanje poživil.
Oglej si celoten članek

Triinštiridesetletni Bonds je bil doslej sedemkrat razglašen za najkoristnejšega igralca lige. Že pred avgustovskim dosežkom je imel številne rekorde MLB. Nihče doslej ni bil sedemkrat izbran za najkoristnejšega igralca lige (MVP) ali celo štirikrat zaporedoma (2001–2004, pred njim kot rekord le dva zaporedna naslova), kot najstarejši je s 40 leti in štirimi meseci leta 2004 osvojil naziv MVP, s 73 home runi je leta 2001 postavil nov mejnik v ligi, trinajstkrat zaporedoma je dosegel 30 ali več home runov, ima pa še šest statističnih posamičnih rekordov ...

Bondsa pa že več let spremljajo obtožbe, da si je do svojih dosežkov pomagal na nedovoljen način, z uživanjem steroidov, vendar mu jemanja prepovedanih sredstev vse doslej niso še nikoli dokazali, čeprav je bil vpleten v preiskavo "zloglasnega" laboratorija BALCO.

Zaslišanje Bondsa bodo opravili 7. decembra letos. Komisar MLB Bud Selig je dejal, da za zdaj še ne razmišljajo o ukrepih ali razveljavitvi rekordov, bodo pa "podrobno preučili primer in ga spremljali, dokler ne bodo dobili jasnih dokazov za obtožbe."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.