Bonifika čaka na Atlético

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Pred rokometaši koprskega Cimosa je nov preizkus na mednarodni sceni. V prvi četrtfinalni tekmi evropske lige prvakov bodo drevi ob 18. uri v domači dvorani Bonifika gostili španski Atletico iz Madrida. Povratna tekma bo teden dni kasneje v španski prestolnici.
Oglej si celoten članek

Koprska dvorana je v minulih letih gostila številne kakovostne rokometne zasedbe, drevi pa bo sprejela najbolj imenitno. Španski rokometni velikan se je pred začetkom sezone zaradi finančnih težav dolgoletnega pokrovitelja in gradbenega tajkuna Dominga Diaza de Mere iz Ciudad Reala preselil v špansko prestolnico in stopil pod okrilje madridskega Atletica, okostje ekipe pa je bolj ali manj ostalo nespremenjeno.

Nekdanji najboljši igralec na svetu Talant Dušebajev ima na vsakem igralnem mestu po dva kakovostna igralca, največji zvezdniki pa so srbski vratar s španskim potnim listom Arpad Šterbik, Makedonec Kiril Lazarov, visokorasli švedski krilec Jonas Källman, Poljak Mariusz Jurkiewicz, Francoza Luc Abalo (njegov nastop je vprašljiv) in neuničljivi Didier Dinart ter številni španski reprezentanti.

Koprska zasedba je vlogo favorita predala nasprotni strani, v isti sapi pa pripomnila, da se bo trikratnim zmagovalcem Lige prvakov (2006, 2008 in 2009) ter petkratnim prvakom izjemno močne španske lige zoperstavila brez strahu, tako kot se je v osmini finala favorizirani poljski ekipi Vive Targi Kielce.

Na drevišnji tekmi bo igralsko kariero končal Zoran Jovičić. Član srebrne slovenske reprezentance z evropskega prvenstva na domačih tleh leta 2004 je Radojkovičev pomočnik, zaradi silnih poškodb koprskih rokometašev pa je v tej sezoni nekajkrat "skočil na pomoč" in zaigral tudi na mednarodni sceni.

Liga prvakov, četrtfinale, prva tekma:

Ob 18.00:
Cimos Koper - Atlético Madrid

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.