Boomu 15. etapa

Foto: Žurnal24 Nizozemski kolesar Rabobanka Lars Boom je dobil prolog. (Foto: Reuters)
Kolesarska dirka po Španiji nadaljuje svojo pot po Iberskem polotoku. Tokratno preizkušnjo je daleč pred glavnino dobil Lars Boom, Alejandro Valverde pa je ostal v skupnem vodstvu.
Oglej si celoten članek

Nizozemec Lars Boom (Rabobank) je zmagovalec 15. etape dirke po Španiji. 167-kilometrsko preizkušnjo od Jaena do Cordobe je dobil z 1:36 minute prednosti pred Davidom Herrerom, kot tretji pa je v cilj pridirkal Nemec Dominik Roels. Glavnina je skupaj z vodilnim v skupnem seštevku Alejandrom Valverdejem (Caisse d'Epargne) zaostala za 25 minut, Valverde je bil 24. in obdržal 31 sekund naskoka pred Nizozemcem Robertom Gesinkom.

Slovenca sta etapo končala v glavnini s 25 minutami zaostanka, Tadej valjavec (AG2R) je bil 99., Borut Božič (Vacansoleil) pa 134. Valjavec je skupno 42 (+ 57:33), Božič pa 107. (+ 2:04:19).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.