Borussia pokorila kraljevi Real (2:1)

Foto: EPA Borussia Dortmund : Real Madrid Foto: EPA Borussia Dortmund : Real Madrid Foto: EPA Borussia Dortmund : Real Madrid Foto: EPA Borussia Dortmund : Real Madrid Foto: EPA Borussia Dortmund : Real Madrid Foto: EPA Borussia Dortmund : Real Madrid Foto: EPA Borussia Dortmund : Real Madrid Foto: EPA Borussia Dortmund : Real Madrid Foto: EPA José Mourinho Foto: EPA Real Madrid Foto: Reuters aleksandr keržakov Foto: EPA Zenit Sankt-Peterburg : Anderlecht Foto: EPA Zenit Sankt-Peterburg : Anderlecht Foto: EPA Zenit Sankt-Peterburg : Anderlecht Foto: EPA Dinamo Zagreb : PSG Foto: EPA Dinamo Zagreb : PSG Foto: EPA Málaga : Milan Foto: EPA Málaga : Milan Foto: EPA Málaga : Milan Foto: EPA Ajax : Manchester City Foto: EPA Ajax : Manchester City Foto: EPA Ajax : Manchester City Foto: EPA Arsenal : Schalke Foto: EPA Arsenal : Schalke Foto: EPA Arsenal : Schalke Foto: EPA Arsenal : Schalke Foto: EPA Arsenal : Schalke Foto: EPA Porto : Dinamo Kijev Foto: EPA Porto : Dinamo Kijev Foto: EPA Porto : Dinamo Kijev Foto: EPA Montpellier : Olympiakos Pirej Foto: EPA Montpellier : Olympiakos Pirej
V tretjem kolu lige prvakov je Borussia Dortmund z 2:1 premagala Real Madrid. Dinamo Zagreb je bil nemočen proti PSG (2:0), s slabo formo pa nadaljuje Milan, ki je klonil proti Málagi. Presenečenje Ajaxa, ki je premagal Man City (3:1), Arsenal pa je po zaslugi Schalkeja doživel prvi poraz v sezoni (2:0).
Oglej si celoten članek

Veliki derbi kola med Borussio Dortmund in Real Madridom sodi madžarski delilec pravice Victor Kassai. Španski prvaki so že v drugi minuti nakazali, da se nam obeta hiter tempo. Po levi sta kombinirala Essien in Di Maria, podaje Ganca pa napadalec ni uspel ujeti. V začetni fazi tekme so posest žoge nadzorovali Madridčani, Mourinho pa se je prvič jezič v četrti minuti, ko je na hrbet Mesuta Özila skočil Kehl. Prva polpriložnost za Madrid se je ponudila v šesti minuti, lepo podajo Ronalda pa je za las zgrešil Özil.

Realovci so si po zaslugi pritiska priigrali nekaj udarcev iz kota, dvakrat pa je dobro posredoval Hummels. V domači kazenski prostor se je v deveti minuti sprehodil Özil, razčistil pa je Subotić. V prvih minutah nemški prvaki v napadu niso prikazali praktično ničesar, prvič pa so zapretili v 13. minuti, ko je udarec s kota priigral Lewandowski. Posredoval je Sergio Ramos, domači nogometaši pa so v naslednjih minutah prikazali nekaj obetavnih akcij. Očitno so se Nemci nekoliko sprostili, saj je v 28. minuti nevaren strel Kehla čez vratnico poslal Casillas. Obe strani sta bili izredno nevarni, a žoga ni in ni hotela v gol. A le do 36. minute. Slabo podajo Pepeja je izkoristil Lewandowski, ki je z neposredne bližine Borussio popeljal v vodstvo. Veselje pa je bilo kratkotrajno, saj je dve minuti kasneje za izenačenje poskrbel Cristiano Ronaldo.  Po napaki Essiena se je v 42. minuti vendarle izkazal Pepe, v zadnjih minutah pa vidnejše priložnosti nismo več videli.

Foto: EPA Borussia Dortmund : Real Madrid Madridčani so drugi polčas začeli raztreseno, saj sta žogo takoj oddala Pepe in Modrić. Domači so zapretili v 51. minuti. Po desni je prodrl Reus, ki je v kazenskem prostoru našel Gotzeja, z izjemno obrambo pa se je še enkrat več izkazal Iker Casillas. Španec je manj kot minuto kasneje posredoval še enkrat, Borussia pa je še naprej pritiskala. Madridčani niso dolgo vztrajali v podrejenem položaju. Podajo Benzemaja je sprejel Di Maria, ki je s strelom po tleh že premagal domačega vratarja, a žoga se je sprehodila mimo vrat.

Ronaldo je v 61. minuti s prostega strela nastreljal živi zid, po slabi reakciji obrambne vrste Reala pa je tri minute kasneje domače še drugič na tekmi popeljal v vodstvo Schmelzer. Španci so nato pritisnili, čez vrata je meril Modrić, Özil pa nikakor ni uspel izkoristiti žog, ki mu jih je posredoval Ronaldo. Tekma se je povsem razživela. V posesti žoge je prevladoval Real, ki je obupano izkal izenačujoči zadetek. V 79. minuti je v kazenskem prostoru belega baleta padel Gotze, vendar se sodnik ni odločil za belo točko. Isti nogometaš je v podobnem scenariju padel še nekaj minut kasneje, madžarski delilec pravice pa je dosodil le kot. V 84. minuti je nerodno posredoval Subotić, ki bi skoraj premagal svojega vratarja, Weidenfeller pa se ni pustil zmesti. Neuspešno sta v izdihljajih tekme poskušala Modrić in Di Maria, Borussia pa se je z zmago zavihtela na prvo mesto lestvice v skupini D.

Zenit srečno do prvih treh točk

V prvem polčasu je bila posest žoge enakomerno porazdeljena med obema ekipama. Bolj nevarni so bili nogometaši Andrelechta, na ruski strani pa je pretil Hulk. Belgijce bi lahko v 11. minuti v vodstvo popeljal Jovanović, ki se je znašel iz oči v oči z domačim vratarjem, vendar je meril mimo vrat. Najbližje zadetku za ruski klub v lasti energetskega giganta Gazprom pa je bil Hulk. Brazilec je v 18. minuti dobro meril s prostega strela, žoga pa je cilj zgrešila za nekaj centimetrov.

Obračun se je v drugem polčasu nadaljeval v podobnem ritmu. Hulku nikakor ni uspelo premagati Prota, številne strele v prazno pa je sprožil Jovanović. Prav slednji je v 70. minuti napravil napako, ko je v kazenskem prostoru storil prekršek nad Anyukovim, enajstmetrovko pa je uspešno izvedel Keržakov. Ruski nogometaš je streljal v desno, medtem ko je Proto krenil v levo. Rezultat se do konca tekme ni več spremenil, Zenit pa je zabeležil prvo zmago v letošnji sezoni lige prvakov.

Nasilje v Amsterdamu

Foto: EPA Ajax : Manchester City Osmoljenec tretjega kola je angleški prvoligaš Manchester City, ki ima po treh tekmah na svojem računu vsega eno točko. V Amsterdamu so z 1:3 klonili proti Ajaxu. Goste je v vodstvo popeljal Samir Nasri, Nizozemci pa so izenačili pred koncem prvega polčasa, povedli v 57. minuti in dobrih deset minut kasneje zapečatili usodo meščanov.

Pred obračunom v Amsterdamu je policija aretirala 25 nogometnih navijačev. ''Večina aretiranih je bilo podpornikov Ajaxa,'' je povedal tiskovni predstavnik policije in dodal, da jih so jih aretirali zaradi javnega nasilja.

Málaga šokirala sedemkratne prvake

Debitantka v ligi pravkov španska Málaga je presenetila sedemkratne prvake iz Milana. Strelec edinega zadetka na tekmi je bil Joaquin, ki je nekaj minut prej zapravil enajstmetrovko, nato pa se na najboljši možen način oddolžil domačim navijačem. Milan, ki mu slabo kaže tudi v italijanski serie A, ni bil pretirano nevaren. Edino pravo grožnjo domači ekipi je predstavljal Stephan El Shaarawy.

Schalke dopolnil nemški uspeh, PSG gladko prek Dinama

Foto: EPA Arsenal : Schalke Arsenal se v letošnjem točkovanju angleške premier lige nahaja na devetem mestu, tokrat pa so bili prvič poraženi še na evropskih zelenicah. Po dveh zaporednih zmagah so jih z 2:0 ugnali nogometaši Schalkeja, kjer sta se med strelce vpisala Klaas-Jan Huntelaar in Ibrahim Affelay. Nemška ekipa ima po novem na lestvici skupine B točko prednosti pred topničarji.

Nogometaši PSG ostajajo na dobri poti do uvrstitve med najboljših 16 ekip v Evropi. Na gostovanju pri zagrebškem Dinamu so naše južne sosede premagli z 2:0, srečanje pa so nadzorovali od začetka do konca. Hrvaški državni prvaki so tako zabeležili še deveti zaporedni poraz v najelitnejšem evropskem klubskem tekmovanju. Svetla točka srečanja je bil zagotovo Hrvat brazilskih korenin Sammir, ki kljub dobri igri ni uspel resneje ogroziti vrat gostujočega vratarja.

Liga prvakov, 3. kolo:

Skupina A

Dinamo Zagreb : Paris Saint-Germain 0:2 (0:2)
Ibrahimovic (33), Menez (43)

FC Porto : Dinamo Kijev 3:2 (2:1)
Varela (15), Martinez (36, 78); Gusev (21), Ideye (72)

Lestvica: 1. Porto 9 točk, 2. PSG 6, 3. Dinamo Kijev 3, 4. Dinamo Zagreb 0.

Skupina B

Arsenal : Schalke 04 0:2 (0:0)
Huntelaar (76), Afellay (86)

Montpellier : Olympiakos Pirej 1:2 (0:0)
Charbonnier (49); Torosidis (73), Mitroglou (90)

Lestvica: 1. Schalke 7 točk, 2. Arsenal 6, 3. Olympiakos 3, 4. Montpellier 1

Skupina C

Zenit Sankt-Peterburg : Anderlecht 1:0 (0:0)
Kerzhakov (72/11m)

Málaga : AC Milan 1:0 (0:0)
Joaquin (64)

Lestvica: 1. Málaga 9 točk, 2. AC Milan 4, 3. Zenit 3, 4. Anderlecht 1

Skupina D

Ajax Amsterdam : Manchester City 3:1 (1:1)
Jong (45), Moisander (57), Eriksen (68); Nasri (22)

Borussia Dortmund : Real Madrid 2:1 (1:1)
Lewandowski (36), Schmelzer (64); Ronaldo (38)

Lestvica: 1. Borussia Dortmund 7 točk, 2. Real Madrid 6, 3. Ajax 3, 4. Manchester City 1

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.