Borussia zasluženo v finale

Foto: EPA
Foto: EPA
V nemškem in francoskem pokalu sta znana finalna para. Borussia je v gosteh z 0:3 ugnala Hertho, v Franciji pa se bo PSG-ju v boju za lovoriko pridružil Marseille.
Oglej si celoten članek

V Berlinu sta se med seboj v polfinalu pokala pomerila domača Hertha in dortmundska Borussia. Gostje so bili v prvem delu boljši nasprotnik in v 21. minuti po fantastični akciji Henrikha Mkhitaryana na desni strani prišli do vodstva po zaslugi natančnega strela Gonzala Castra z roba kazenskega prostora.

Za domače je imel v drugem delu dve lepi priložnosti Salamon Kalou, a je obakrat le za las zgrešil okvir vrat. Na drugi strani je v 75. minuti Dortmund po napaki domačega branilca Brooksa izvedel odličen protinapad, Shinji Kagawa je prodrl po desni strani, podal v sredino, kjer je Marco Reus dokončno razblinil sanje domačih o preboju v finale. Zadnji žebelj v krsto domačih je zabil Mkhitaryan, ki je po podaji Reusa zabil za končnih 0:3.

Na drugi tekmi polfinala sta se včeraj pomerila Bayern in Werder Bremen, domači pa so v finale napredovali z dvema zadetkoma Thomasa Müllerja.

Marseille v polfinalu ugnal Sochaux

V Franciji se je Paris Saint Germainu v finalu pokala pridružil Marseille, ki je na tekmi proti Sochauxu z zadetkom Floriana Thauvina v drugem delu prišel do zmage. Najlepšo priložnost v drugem delu je imel za goste Michy Batshuayi, ko je po predložku z leve ostal sam pred vratarjem domačih, a streljal mimo vrat. Gostje so se v nadaljevanju otresli pritiska domačih in se zasluženo uvrstili v finale pokala.

Parižani so že v torek z zadetkom Zlatana Ibrahimovića ugnali Lorient.

DFB Pokal, polfinale:

Hertha Berlin - Borussia Dortmund 0:3 (0:1)
Castro 21., Reus 75., Mkhitaryan 83.

Bayern München - Werder Bremen 2:0 (1:0)
Müller 30., 71./11m

Coupe de France, polfinale:

Sochaux - Marseille 0:1 (0:0)
Thauvin 49.

Lorient - Paris Saint-Germain 0:1 (0:0)
Ibrahimović 75.

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.