Bosancu uspelo, kar v ligi NBA ni še nikomur

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Krilni center košarkarskega moštva Minnesota Timberwolves se je zapisal v zgodovino NBA košarke.
Oglej si celoten članek

Bosanski košarkar Luka Garza se je ob porazu svojega moštva proti Orlando Magic podpisal pod dosežek, s katerim se ne more pohvaliti noben igralec v zgodovini najmočnejše košarkarske lige na svetu.

Garza je na obračunu s čarovniki, ki ga je v največji meri zaznamoval množični pretep in posledična izključitev petih igralcev, na parketu prebil le dobrih deset minut, v tem času pa je dosegel kar 17 točk, šest skokov in podajo.

Bosanski krilni center je blestel predvsem v napadu, kjer je zadel sedem od deveth metov iz igre (78%), dva od treh poskusov izza črte (67%) in dodaten prosti met (100%), pobral pa je tudi pet odbitih žog. Od skupno šestih skokov je namreč le enega zabeležil na obrambni polovici igrišča.

Garza je s tem spisal zgodovino NBA košarke. Postal je namreč edini košarkar doslej, ki mu je v samo desetih minutah uspelo zbrati najmanj 17 točk in vsaj pet skokov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 00:40 5. Februar 2023.

    Tudi bosanci znajo, ne samo Dončiči..

  • 21:28 4. Februar 2023.

    Juhej, bo dobil še medaljo?!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.