Bosanski diamant dokončno v City

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 dzeko_epa_ins Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Edin Dzeko Džeko gol zadetek veselje slavje proslavljanje proslava Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Drugače se zgodba Edina Džeka praktično ni mogla končati. Po uspešno opravljenih zdravniških pregledih je bosanski napadalec iz Wolfsburga le prestopil v Manchester City.
Oglej si celoten članek

Znana je najbolj težko pričakovana odločitev zimskega prestopnega roka v nogometnem svetu. Manchester City je v petek pozno ponoči potrdil, da so z napadalcem Bosne in Hercegovine Edinom Džekom podpisali pogodbo za štiri leta in pol. City je zanj nemškemu Wolfsburgu odštel zajetnih 32,5 milijona evrov odškodnine.

Eden najboljših napadalcev nemške bundeslige v zadnjih letih je z Wolfsburgom osvojil naslov nemškega prvaka leta 2009, v njegovem dresu pa je v 111 tekmah zabil 66 golov. 24-letni nogometaš je za spletno stran Cityja razkril, da si je že dolgo želel na Otok: "Prestop me je vedno zelo zanimal. Dolgo časa se je govorilo o mojem prestopu v ta klub, nazadnje prejšnje poletje, a me Wolfsburg ni želel prodati. O meni so v medijih krožila številna ugibanja, a je moja glava kljub temu čista. Presrečen sem, ker sem prispel v tako ambiciozen klub, kot je City. Vedno so bili moja prva in edina izbira. Zdaj želim dokazati, da sem vreden odškodnine, ki jo je klub odštel zame. Vsi pričakujejo zadetke in potrudil se bom, da jih bo čim več."

Wolfsburg je sklenil sanjski posel. Džeka je prodal za kar osemkrat več kot poleti leta 2007, ko so zanj Teplicam odšteli vsega štiri milijone evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.