Boston pustoši po Teksasu

Foto: Žurnal24 Kevin Garnett in soigralci so premagali vsa tri teksaška moštva.
Boston nadaljuje serijo izrednih predstav proti klubom iz zahodne konference lige NBA. Potem ko je premagal San Antonio in Houston, je moral poraz priznati še Dallas. Saša Vujačič je k zmagi Lakersov prispeval 11 točk.
Oglej si celoten članek
 

Liga NBA

Chicago : San Antonio 80:102
Dallas : Boston 90:94
Utah : LA Lakers 95:106

Za zmago Bostona nad Dallasom je bil ponovno najzaslužnejši trio Garnett-Allen-Pierce , ki je dosegel kar 63 od 94 točk Bostona. Kelti so z zmago zaključili izredno uspečno serijo gostovanj v Teksasu , saj so premagali vse tamkajšnje ekipe ( San Antonio , Houston , Dallas ), kar je nazadnje uspelo Sacramentu leta 2001. "To je dober občutek," je po tekmi povedal junak srečanja Ray Allen : "Je nekaj po čemer se morajo preostale ekipe v ligi zgledovati." Allen je zadel odločilno trojko 31, 7 sekunde pred koncem srečanja in prispeval levji delež k zmagi Bostona. Kevin Garnett in Paul Pierce sta dosegla 20 oziroma 23 točk, ter prispevala še vsak po 13 skokov. Pri gostiteljih je bil najuspešnejši Josh Howard s 24 točkami, dve manj je dosegel Dirk Nowitzki , ki pa je ob tem še kar 19-krat uspešno skočil za žogo.


Manu Ginobili je tekmo začel na klopi, na koncu pa prispeval šest točk. © Reuters

 
Los Angeles Lakersi so z zmago na gostovanju v Utahu prekinili niz devetnajstih zaporednih domačih zmag Jazzov . Jezerniki, ki so ponovno nastopili brez Španca Paua Gasola in Andrewa Bynuma , so začeli odločno in so si že pred koncem prve četrtine priigrali 20 točk naskoka. "Za nas je pomembno, da tekmo dobro začnemo. To nam je danes uspelo in večji del tekme smo utišali domače navijače," je ključ do zmage opisal Kobe Bryant , ki je ponovno pokazal svoj razkošni talent. Na koncu se je ustavil pri 27 točkah, osmih skokih ter sedmih asistencah. Dobro je svojo priložnost ponovno izkoristil Saša Vujačič . Mariborčan je v slabih 19 minutah dosegel 11 točk, od tega je trikrat zadel za tri točke, ter 3 skoke. Pri Utahu sta bila za igro najbolj razpoložena Deron Williams (sedem skokov in 12 asistenc) in Carlos Boozer (15 skokov), ki sta dosegla 26 oziroma 23 točk.

Na tretji tekmi tega večera so igralci San Antonia brez večjih težav premagali Chicago Bullse . Junak tekme je bil kapetan gostov Tim Duncan s 22 točkami in desetimi skoki.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.