Boston ruši vse pred seboj

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Aktualni prvaki lige NHL, hokejisti Bostona, sezone niso začeli po načrtih. V zadnjem mesecu pa so igrali res odlično in v noči na četrtek proti Torontu vpisali letošnjo 15. zmago, samo novembra so jih zbrali 12.
Oglej si celoten članek

V severnoameriški hokejski ligi NHL so onstran velike luže ponoči odigrali pet dvobojev. Na led so se odpravili tudi branilci naslova Boston Bruins, ki so v gosteh pri Toronto Maple Leafs vpisali letošnjo 15. zmago (6:3). Za kosmatinci je odličen novembrski izkupiček. November so končali s kar 12 zmagami.

Kanadčan srbskega rodu Milan Lučić je dvakrat zatresel mrežo Toronta, Čeh David Krejči pa je enemu zadetku dodal še dve asistenci. Tim Thomas je v vratih aktualnih lastnikov najprestižnejše hokejske lovorike na svetu Stanleyjevega pokala zbral 34 obramb.

Vodilno moštvo zahodne konference Minnesota Wild je v gosteh v kanadski provinci Alberta po kazenskih strelih s 3:2 odpravilo Edmonton Oilers. Minnesota se je z zmago presenetljivo zavihtela na prvo mesto v ligi NHL ter za eno točko prehitela vodilno moštvo vzhodne konference Pittsburgh Penguins. Zmagoviti gol je prispeval Kyle Brodziak v šestem krogu kazenskih strelov.

Detroit Red Wings, ki za Minnesoto na razpredelnici zaostaja dve točki, je doma ugnal ekipo Tampa Bay Lightning s 4:2. Domači zmagi so vpisali tudi hokejisti Colorado Avalanche, ki so bili boljši od New Jersey Devils (6:1), ter Anaheim Ducks, ki so premagali Montreal Canadiens (4:1).

Moštvo Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja bo v noči na petek na domačem ledu dvorane Staples Center gostilo ekipo Floride.

Liga NHL:

Edmonton Oilers : Minnesota Wild 2:3 - po kazenskih strelih
Toronto Maple Leafs : Boston Bruins 3:6
Detroit Red Wings : Tampa Bay Lightning 4:2
Colorado Avalanche : New Jersey Devils 6:1
Anaheim Ducks : Montreal Canadiens 4:1

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.