Boston z Rondom premagal Čarovnijo

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Košarkarji Boston Celtics so v edini tekmi severnoameriške Lige NBA, ki je bila na sporedu v nedeljo, v domači dvorani s 96:89 premagali Orlando Magic, ki so doživeli 11. zaporedni poraz na gostovanjih.
Oglej si celoten članek


Boston je dosegel 16. zmago to sezono zaradi razigranega Rajona Ronda, ki je dosegel 19 točk in med soigralce razdelil deset podaj. Rondo, ki je z 19 točkami dosegel strelski izkupiček sezone, je temu v dvorani TD Garden dodal šest skokov in Boston po štirih zaporednih porazih popeljal do zmage. "Danes sem se na parketu počutil že bolj domače, moji poskusi iz igre so našli svoj cilj," je dejal Rondo, ki je tokrat iz igre metal 9-11, potem ko je bil njegov met na minulih šestih tekmah le 28-odsoten.

Pri domači ekipi, ki je vodila celotno tekmo, se je izkazal še Jared Sullinger z 21 točkami in 12 skoki; od tega je sedem točk dosegel v zadnji četrtini. Brandon Bass je dodal 19 točk in devet skokov, Avery Bradley, ki se je vrnil na parket po petih tekmah premora zaradi poškodovanega gležnja, pa 17 točk. "Rondo je danes odlično igral, spet je bil na igrišču takšen, kot smo ga bili vajeni pred poškodbo. Iz tekme v tekmo napreduje in z vsakim nastopom igra bolje. To nas vse zelo veseli," je o Rondu po tekmi dejal Sullinger.

Trener vesel vrnitve nekdanjega zvezdnika

Tudi trener Bostona Brad Stevens je bil navdušen, da je njegov nekdaj prvi zvezdnik končno pokazal boljšo formo. "Danes je zadeval iz igre. Dejstvo je, da se je vedno težko vrniti po poškodbi, kaj šele če se vračaš po enem letu. Upam, da se je zdaj vrnil za zmeraj," je dejal.

Pri Orlandu, ki ima zdaj skromno razmerje zmag in porazov 13-36, je bil najboljši Arron Afflalo z 18 točkami, Nikola Vučević jih je zbral 14 in 11 skokov, Glen Davis pa je proti svoji nekdanji ekipi dosegel 15 točk. "V zadnji četrtini se nam je uspelo približati na le dve točki zaostanka, nato pa se je vse sfižilo. Rondo je zadel nekaj odločilnih košev in gostiteljem priigral zmago," je povedal Davis.

Liga NBA, rezultati:

Boston Celtics : Orlando Magic 96:89

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.