Bottas: "To je eno navadno s*anje!"

Foto: Epa
Foto: Epa
Finski dirkač Valtteri Bottas je zavrnil govorice, da so mu pri Mercedesu šteti dnevi.
Oglej si celoten članek

Po poročanu nekaterih britanskih medijev, ki se sklicujejo na "dobro obveščene vire", naj bi Mercedes resno razmišljal o prekinitvi sodelovanja z Valtterijem Bottasom. Tega naj bi kar sredi sezone zamenjal aktualni dirkač Williamsa George Russell.

Finec se je na govorice odzval na tiskovni konferenci v Barceloni, kjer bo na sporedu četrta dirka letošnje sezone.

Foto: Epa bottas hamilton "Upam si trditi, da me sredi sezone ne bodo zamenjali. Nismo takšne vrste ekipa. Pogodbo imam sklenjeno za celotno sezono. Samo eno moštvo menja dirkače sredi sezone," je dejal Bottas.

Kritika se nanaša na Red Bull, ki si je v preteklosti privoščil več dirkaških rošad v sodelovanju s hčerinsko ekipo Toro Rosso. "Ne čutim prav nobenega pritiska. Vem, kako stvari stojijo. Govorice so eno navadno s*anje, a to je pač sestavni del tega športa," je dodal Finec.

Moštvenemu kolegu v bran je stopil tudi svetovni prvak Lewis Hamilton. "Iskreno lahko rečem, da imamo najboljšo dirkaško zasedbo, kar zadeva rezultate, uravnoteženost ekipe in znanje za nadaljnji razvoj dirkalnika. Valtteri je pravkar osvojil tudi najboljši startni položaj. Morali bi ga pustiti pri miru in mu dovoliti, da se osredotoči na svoje delo," je povedal Britanec.

Bottas je član Mercedesa od leta 2017, a se v štirih sezonah še ni dokazal kot dostojen konkurent Hamiltonu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.