Božič 22 stotink za stopničkami

Foto: Nina Jelenc/Kajakaška zveza Slovenije Luka Božič
Slalomisti na divjih vodah tekmujejo na uvodni tekmi svetovnega pokala. Prvi dan finalnih odločitev je za najboljši slovenski dosežek poskrbel kanuist Luka Božič, ki je zasedel četrto mesto. V finalu je veslala tudi kajakašica Eva Terčelj in bila sedma.
Oglej si celoten članek

V finalu kanuistov je za najboljši slovenski rezultat dneva poskrbel Luka Božič, ki je priveslal do četrtega mesta. Od zmagovalnih stopničk ga je ločilo 22 stotink sekunde. Primorec je bil edini slovenski finalist med kanuisti. Benjamin Savšek je namreč v polfinalu zasedel enajsto mesto ter za eno mesto oziroma za pičlih sedem stotink sekunde zgrešil uvrstitev v finale, zmagovalec kvalifikacij Jure Lenarčič pa je z dotikom polfinalno vožnjo končal na 19. mestu.

Zmagal je Nemec Sideris Tasiadis, pred Slovakom Alexandrom Slafkovskim in Britancem, sicer letošnjim evropskim prvakom, Ryanom Westleyjem.

Dve predstavnici smo imeli v polfinalu kajakašic. Urša Kragelj je po tretjem mestu v kvalifikacijah tokrat na progi naredila dva dotika, kar ji je prineslo dodatne štiri kazenske sekunde, odneslo pa uvrstitev v finale. Na koncu je bila sedemnajsta. Boljše se je odrezala Eva Terčelj, ki je bila po kvalifikacijskem nastopu deseta. V polfinalu je tokrat dosegla osmi čas, v finalu pa je bila uvrščena mesto višje, torej na sedmo mesto.

Zlato kolajno si je priveslala Avstralka Jessica Fox, druga je bila Avstrijka Corinna Kuhnle, tretja pa Nemka, aktualna evropska prvakinja, Ricarda Funk.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.